A körülmetéllés (férfi/női) mi "célt" szolgált a világ különbözö részein?
Talán minden kontinensen voltak vagy még vannak is oylan népcsoportok,törzsek ahol végeznek körülmetélést(férfi).
Milyen hiedelem áll mögötte? Miért tették?
Mitől ilyen elterjedt? Hiszen talán az összes kontinensen előfordul/t.
A női körülmetélélst csak afrikában végeztek/végeznek?
Az igaz, hogy 4 változata van, de a legdurvább a fáraoi, amikor nemcsak, hogy kivágják a szerveket, hanem össze is varják a nagyajkakat és csak két kis rés marad a vízelet és a menstruációs vér távozására.
Már az első változat is nagyon durva, amikor a csikót vágják ki. A gyerekeket nem altatják, simán lefogják és valami bába szerű kivágja. Ha a faluban volt valaki akinek valami betegsége van (pl. AIDS), akkor kb. az összes gyerek elkapja, mert ugyanazt a pengét használják minden kislánynál. A női körülmetélés nagyon fájdalmas, ami később menstruáció alkalmával pokoli kínokat tud okozni, a lelki sebekről már nem is beszélve. Szüléskor általában a varratok elszakadnak, ami még több gondot okozhat.
Végül pedig, gyakran mondják azt, hogy ennek vallási alapja van, de ez nem igaz. Nincs olyan vallás ami előírná a női körülmetélést! Ennek kulturális hagyományai vannak, ami Egyiptomból/Szudánból származik és az ókorig vezethető vissza. Az ok, amiért csinálják, az pedig az, hogy a lányt férjhez tudják adni. Illetve sok helyen ez a nővé vállás folyamata, egy ünnep, ilyenkor ajándékot kap a kislány és szépen felöltöztetik.
Én magam nagyon elítélem a női körülmetélést. Ez nem egyezik meg az alapvető emberi jogokkal. Afrikában próbálnak tenni ellenne, de nem túl nagy sikerrel. Több évezredes hagyományt nehéz kiírtani, főleg amikor fehér ember megy prédikálni.
Utolsó:Aids akkor nem lehetett,mert ezt az amerikai hadsereg fejlesztette ki anno mint biológiai fegyvert,csak nem tudták kontrollálni utána.
A nöi körülmetélést már Afrikában sem engedélyezik,néhány törzs csinálja ILLEGÁLISAN.Én most láttam egy ilyen dokufilmet,rendesen mutatták ahogy azt a szerencsétlent lefogják és megcsonkítják...Az anyjuk mindnek azt nyilatkozta hogy velük is megcsinálták,ők is azért csinálták a gyerekeikkel,mert ez a szokás.Volt olyan férfi családfő is aki azt mondta sosem fogja a lányainak ezt megcsinálni,mert ez aljas primitív szokás és be kell fejezni.
Tehát van választásuk is ma már,mondhatna nemet is az anya,de látod sokan nem teszik,sőt még ő fogta le a saját gyerekét.
Szörnyű.
AIDS = USA,hadsereg, kifejlesztés? Persze!! Ezt ki hiszi el
köszönöm a 9-nek nagyon
Kérdezőnek:Kicsit nem ártana tájékozódnod a nagyvilágról,meg a hadiiparról-harcászatról.
Elmondom neked hogy a technikai újítások is mind a hadseregnél kerültek kifejlesztésre,csak amikor elavultak,kerülnek ki a "néphez".Ilyen a mikród,a mobilod,ilyen a kamera,a tv,ilyen az internet,ilyen a GPS stb stb stb... Gondolom te erre is azt hitted hogy Neked fejlesztették ki,ugye?Pedig nem.
Ezek a brutál vírusok,ebola,hiv ezek is ilyen fejlesztések,amiket ott próbáltak ki.Miért te elhitted hogy a zöldmajomtól származik?Nem volt gyanús hogy miért csak az utolsó 50 évben vannak aidses megbetegedések?
Érdekes,a múltszázadban sehol sem említenek aids-et,pedig gondolom zöldmajom már évezredek óta él a Földön.
A videóhoz.Csak az elejét néztem meg,nem mérvadó amit az angol tinilányok kigondolnak maguknak.Én éltem ott éveket és elképesztően le vannak az emberek butítva,azért hogy nem törödjenek semmivel,nem gondolkozzanak,csak tegyék amit mondanak nekik és vásároljanak,sőt csak vásároljanak,hiszen ők attól lesznek boldogok...
Ezek a punciszabászat,meg how do I look naked,meg disgusting bodies,meg super skinny vs supersize és hasonló műsorok mind a bennük bombaként növekvő feszültség felszinretörését mutatja....a felszín alatt fuzldokolnak a saját overruled társadalmuktól és a mesterségesen,a liberális vezetés által eltorzított értékrendjük miatt ide lyukadnak ki...
Az szdsz-es lmp-s rtle klubbos,Tv2-ős,Viva tv-s szemlélet PONTOSAN IDE VEZETNE ha nem kontrolláljuk őket.
Ja, hallottam,hogy sokmindet azután kap a nép,hogy a katonaságnál már valamyelyest elevult.
Az aids is elavult? :-)
Kik fejlesztették a feketehimlőt meg a spanyolnáthát?
Szifilisz?
Az rendeben van,hogy az összesesküvés elméletek mögött van vaalmi,de ez már talán sok,nem?
---
A videót enm tudom megnézni.
Kérdező!igazad van!Minden összeesküvéselmélet amit nem a liberális tvben mondanak neked!minden más csak jobbikos fasiszta feltevés és konspiráció :)
Igaz hogy a feketehimlő,spanyolnátha teljesen máshogy terjed mint a hiv vírus,de ezzel te ne foglalkozz,te hidd csak el hogy a csúnya gonosz zöldmajmoktól van :)
De tudjál róla hogy te is rasszista vagy ha egy majomról ilyen kontextusban beszélsz.
Akkor gondolom abban is hiszel hogy Irak atomfegyverkezett és Afganisztánban csúnya terroristák vannak és az USA csak megmmenti a világot a csúnya alkaidától ugye? :D:D:D:
A Bibliában azt írja, hogy minden zsidó újszülött fiút a 8. napon körül kell metélni, így lép szövetségre Istennel.
Afrikában pedig azért metélik körbe a fiatal lányokat (kivágják a csiklót+a szemérem ajkakat is kivágják), hogy nehogy félrelépjenek. A fiúkat pedig higiéniai okok miatt. Ezt a NatGeo-n hallottam rég.
"Afrikában pedig azért metélik körbe a fiatal lányokat (kivágják a csiklót+a szemérem ajkakat is kivágják), hogy nehogy félrelépjenek. A fiúkat pedig higiéniai okok miatt. Ezt a NatGeo-n hallottam rég."
És HIGIÉNIAI OKBÓL!!!! A sivatag azért sivatag mert nincs VÍZ! Ami kevés van azt nem a p...juk mosására használják!
Ez az elsődleges ok!! És nem az esztétika, nem az hogy ne lépjen félre. Ezek csak járulékos okok. Így nincs gond a tisztálkodással, nem kapnak el olyan könnyen minden fertőzést! Ott a legenyhébb fertőzés is az életébe kerülhet egy nőnek, mert nincsenek gyógyszerek, orvosok. Akkor már inkább veszítse el a lehetőséget az orgazmusra mint az életét! Vagy nem? Élvezzük a szexet, de meghalunk tizenévesen!
Ez a hagyomány 3000 éves, ha ilyen sokáig kiállta az idő próbáját akkor biztos szükség van rá ott! Hiába mennek oda mindenféle feminista szervezetek nem fogják megváltoztatni az ottani embereket.
Szerintem pedig semmi közünk nincs hozzá, hogy mit csinálnak a nők nemi szervével. Örüljünk, hogy mi nem olyan körülmények között élünk! De ha itt is elsivatagosodik a föld akkor gondolkodjunk el azon, hogy legyünk büszke feministák és haljunk meg, vagy elő a borotvapengével vagy a késsel és kövessük a példájukat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!