Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Hogyan alakul ki napjaink...

Hogyan alakul ki napjaink legközkedveltebb közösségi hálóján, hogy ki mennyire szimpatikus, kinek van a legtöbb lájkja?

Figyelt kérdés
Ugye mondanom sem kell, hogy a Facebookról van szó. "Cukibbnál cukibb" kommentekkel találkozhatunk, egyik ember azt sem tudja, hogyan szárnyalja túl a másikat, már már természetellenes megjegyzésekkel, "benyalásokkal" találkozhatunk képek és posztok alatt, de mégis mitől függ, hogy ki mennyire népszerű??? Mert ember és ember között kedvességben nincs különbség, nyitottságban nincs hiány, mégis egy két ember ennek ellenére bármennyire is igyekezik a középpontban lenni, mégsem lesz akkora "sztár". Mégis mi alapján húz akkor egyik ember a másikhoz jobban?
2012. ápr. 10. 23:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Mellbedobással lehet győzni. Értsd szó szerint.
2012. ápr. 10. 23:47
 2/6 A kérdező kommentje:
Ki mit gondol? Ezek őszínte kapcsolatok?
2012. ápr. 11. 00:03
 3/6 anonim ***** válasza:
Úgy tudnám jellemezni ezt, hogy a facebook egy promóciós oldal, ahol az emberek "reklámozzák" magukat, minél jobb a reklám, annál több emberhez jut el, és annál többen "lájkolják". Csak hát fennmarad a kérdés, hogy ezek az emberek rendelkeznek e valamilyen tartással, azon kívül hogy fb-n mindig mindenkor kiállnak mindenkiért, ők a legjobb barátok, és ő velük b@szik ki a legtöbb ember, legtöbbször, a legtöbb módon, ami ellen kötelesek fellépni, amúgy, ha nem létezne fb, 5 ember nem hallaná az egész story-t, meg még kamuérdeklődést sem kéne mutatnia senkinek... De persze ezek az emberek a legviccesebbek is, ezek azok akik azt mondják fb-re hogy nem kockaság, de ők a legmenőbbek is, meg a legmegmondóbbak is, stbstb... Persze sok "leg" van még, amit ide sorolhatnék, a lényeg hogy minél több leget sűríts magadba, tegyél ki egy minél bu2isabb vagy I<urvásabb képet, és kapni fogod a likeokat, meg a megosztásokat, mert ugye az egyik trendből adódik a másik. Kérdés; Melyik volt előbb? Az aberrált viselkedés ami miatt menő vagy a facebookon? Vagy a facebook? UI: Tisztelet a kivételnek, meg azoknak akik nem kapnak likeot, meg nem is itt kívánnak hírnevet szerezni maguknak... Egyébként az az igazán szomorú, hogy igazán jó dolgokra lehetne használni az oldalt, de ezekkel nem foglalkozik senki. Ami pénzt hoz, persze folyamatosan ott villog jobb oldalt, napszemüveg, ruha, meg masszázs, meg mit tudom én...
2012. ápr. 11. 04:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Őszinte kapcsolatok nem a világhálón vannak, hanem kettesben egy jó beszélgetés mellett alakulnak ki, meg személyes ismeretség alapján. De ezt én is megfigyeltem, (nem volt nehéz) Lányok, nők írják egymásnak, hogy milyen szép vagy (nem értem mindenki leszbikus?), meg milyen aranyos a babád az ultrahangos képen. Én ettől tudok kiakadni. Mindenki mindenkit nagyon szeret, meg gratulál minden szarhoz egymásnak. Szerintem is csak feltűnési viszketegség, meg magamutogatás az egész. Mindenki ahhoz húz, aki többször van fent, meg több képet rak fel, mert akkor van mit kommentelni.
2012. ápr. 11. 08:02
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez maximum egy bizonyos körre lehet igaz. Az én ismerőseim között ilyenek nincsenek. Nincs szó arról, hogy kinek hány lájkja van, milyen "cuki" kommenteket ír, sem semmi ilyen.

A Facebook éppen olyan, amilyenek a felhasználók. Viszont a felhasználók nem ömlesztve találhatóak meg, nem mindenkinél ugyanazok a trendek. A kamaszok nyilván hatással vannak egymásra. Különben meg nyilván az is számít, hogy a VALÓSÁGBAN ki milyen, a Facebook-os élet csak ennek egy (kissé torz) vetülete.

2012. ápr. 11. 10:24
 6/6 anonim ***** válasza:

A Facebook egy eszköz. A minőségét a felhasználói határozzák meg, ahogy bármilyen más hasonlót. És ez a minőség nem homogén.

Ha ennyire egysíkú (tényleg az), annak az az oka lehet, hogy gondolattalan emberek használják, akiknek nincs egyéniségük, hát utánozzák, amit a többség tesz, ezáltal egyre többen lesznek, mert e kör minden tagja igazodik (csak ezt tudja).

Az emberek sokfélék, ha egy közösségi oldalon ez nem tükröződik, az pont azt mutatja, hogy a divatmajmoló, tudatlan réteg használja. Néha mások is ránéznek, de igyekeznek nyomot nem hagyni.

Ez az egysíkúság erre a fórumra például nem jellemző, és bár vannak zavaró tényezők, de legalább abban is egyéniségek szólalnak meg önálló, gondolattal. Legfeljebb nekem nem tetszővel, de önállóval és nem igazodóval.

2012. ápr. 11. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!