A nem vallásosak mi a fenét ünnepelnek húsvétkor? Vagy csak úgy hobbiból szép ruhában sonkát, salátát és mindenféle jót esznek az év 3 napján?
ma 08:23
Ott a pont.
Egyébként meg hadd élvezzük már ki ezt a pár szünnapot, amit a családunkkal tölthetünk egy jó kis kajálás keretében.
# 10/11
azt a pogányok ünneplik, termékenységkultusz. de pogányok sincsenek már igazán, legfeljebb hagyományőrzők
egy kis kulturálódás "keresztényeknek": a legtöbb keresztény ünnep szándékosan pogány ünnepek időpontjával esik egybe, ennek okát a római birodalom hódító hadjárataiban kell keresni
A karácsonnyal ellentétben ezt az ünnepet nem szándékosan tették a "keresztények" erre az időszakra. Ugyanis Jézus pontosan ekkor, vagyis a zsidó pászka ünnepen áldozta fel az önmagát. Ez viszont nem véletlen, hiszen a pászka is a bűnökért hozott áldozatról szólt, csak Jézusig az áldozati bárány töltötte be ezt a szerepet.
Egyébként én keresztény lévén, nem tartom ezt az ünnepet, mert Jézus ezt nem rendelte el, hanem csak az Úrvacsorát, amit viszont bármikor meg lehet tenni az ő emlékezetére.
Én speciel testi-lelki feltöltődésre, művelődésre, rokon-látogatásra, és ha az időjárás engedi szabadban tartózkodásra használom ezt fel ezt a (tulajdonképpeni) +1 napot.
Amúgy való igaz, hogy éppen egybeesik a régmúltból származó termékenység-varázsló kultikus ünneppel. (Ez ugyanis a hétfői része.)
A húsvét jelentésére, kialakulására nem térek ki, többen kiválóan leírták előttem. Azt is, mit tesznek ilyenkor, csatlakozom hozzájuk.
Ezért csak annyit jegyeznék meg, mások szapulásában mindenki többnyire magából indul ki, önkéntelenül is. Most már tehát azt is tudom, te mit tettél az elmúlt 3 napban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!