A nem vallásosak mi a fenét ünnepelnek húsvétkor? Vagy csak úgy hobbiból szép ruhában sonkát, salátát és mindenféle jót esznek az év 3 napján?
miért, ha nem vagy vallásos akkor tilos szép ruhában jókat enni? speciel nem is ettem, nem is voltam szép ruhában. tudod, mit csináltam? élveztem, hogy munkaszünet van, pihentem, olvastam, bicikliztem, rejtvényt fejtettem, voltak itt barátok, stb.
amúgy meg, mondjuk, tavaszünnepet.
> Vagy csak úgy hobbiból szép ruhában sonkát, salátát és
> mindenféle jót esznek az év 3 napján?
Én speciel igen.
A kérdésed eleve rosszul van megfogalmazva. Úgy kellett volna feltenned, hogy a nem keresztények, hiszen alapból kizárod a más vallásúak létezését, vagyis csőlátó vagy. És, hogy mit ünneplek? Tudod, miért ilyenkor van Húsvét? Mert a papok jó heccnek gondolták, hogy a nép pogány ünnepeire tegyék a keresztény ünnepeket. És tudod, mi volt ilyenkor? Tavaszünnep. Tudod, virágok, jön a jó idő, kikel a búza, termékenység meg ilyenek. A locsolás is termékenységnövelő hagyomány, a tojás szintén a termékenység szimbóluma. Tehát a nem keresztényeknek is van okuk ünnepre, bár, kér, hogy te ezt az elvakultságodtól nem látod.
Az év három napján? Már nem azért, de az a karácsony. A Húsvét csak két nap még nekünk is. És nem hobbiból veszünk fel szép ruhát, nem azért, hogy hiú tekintettel végigvonuljunk a templomban, hadd irigykedjenek mások! Azért veszünk fel szép ruhát, mert megadjuk egymásnak és az ünnepnek a tiszteletet, és azért, mert jól érezzük magunkat benne. (Ha már az év többi napján kénytelenek vagyunk a szakadt, kibolyhosodott ruhánkat viselni, legalább ünnepi alkalmakkor hadd vegyük már fel az egyetlen jó ruhánkat!) Vagy te milyen okból akarod megmondani nekünk, hogy mit csináljunk? Ezért nem szeretem a keresztényeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!