Miért nehéz a németekkel barátságot kötni?
Csak egy kerdes eloszor.
Hany nemettel probaltal ugy oszinten baratsagot kotni?
1-gyel?
10-zel?
100-?
osszesel?
na ha erre valaszoltal, akkor meg van nagyjabol sztem a valasz is.:)
Egyel talán nem az. Engem elsőre befogadtak, pedig először mikor kint jártam semennyire sem beszéltem a nyelvet. Mindenki odáig volt értem. Kedvesek, nyitottak. :)
(amúgy a Párom is német)
Én N.o.-ban élek, ezért tudom, hogy német és német nem ugyanaz...
Az észak-németekkel nagyon nehéz kapcsolatba kerülni (nagyvárosok, mint pld. Hamburg már kivétel), évekig is eltarthat, amíg egyáltalán köszönö-kapcsolat kialakul... (Sajnos saját tapasztalat.)
A Rajna-vidéki németek ezzel szembben nagyon nyitottak, humorosak, szeretik az életet (karnevál pld. csak náluk van!), idegenekkel szemben is befogadóbbak.
Kicsit olyanok már, mint a hollandok, nagyon modern, toleráns gondolkodású emberek.
A Bajorok (jelenleg itt élek) látszólag "kedvesek" (de inkább csak kétszínüségböl), egy nagyon "zártkörü" tárasaság, tele elöítéltekkel, elhárítással minden "idegennel" (azaz betolakodóval) szemben...
Kivételt (egyébként mindenütt) csak a vallásos emberek képeznek.
"Kivételt (egyébként mindenütt) csak a vallásos emberek képeznek."
IGEN, azok MINDEN esetben kétszinüek, a szemedbe szépeket mondanak, mögötted meg ott ártanak, ahol tudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!