Az a csitári hegyek alatt c. népdalra milyen magyar táncot lehetne csinálni?
Figyelt kérdés
2012. márc. 16. 17:10
1/2 anonim válasza:
"Azt hallottam kis angyalom, véled esett el a ló." - itt a bejön a srác befáslizott kézzel - "Kitörted a kezedet, mivel ölelsz engemet. Így hát kedves kis angyalom, nem lehetek a tied." - és szépen elmennek kétfelé. :)
Komolyra fordítva nehéz erre táncolni, mivel nem lendületes dal. Ahhoz kicsit át kellene írni a ritmusát pörgősebbre.
2/2 anonim válasza:
Volt erre a ritmusra tánc, palotásnak hívják.
Kissé menüettszerű, de van benne sarkantyúpengetés, bokacsattogás, délceg fővetés, ahogy illik.
azonban ez csak népdal, de ha esetleg nem is igazi, akkor is a hagyományos lá pentaton hangsor kihallik belőle.
Én nagyon szeretem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!