A cigány gyerekeket miért nem öltöztetik fel?
Vidéken is láttam falun, meg tv-ben is műsorokat hogy a gyerekek otthonukban meztelen szaladgálnak, télen-nyáron. ennek mi az oka, az ő kultúrájukban nem szokás felöltözni, de hát a felnőtteken még is van ruha?!Tudtok erről valamit?
Ilyenre gondolok pl:
Jajj köszi a linket, nekem is pont az árvácska jutott eszembe, amikor olvastam, hogy vitáztok hogy magyar gyereken volt ruha vagy nem volt x éve.... :)
Szerintem nem indokolt a "csoró és kész" kiálltás, mert a felnőtteken meg van ruha, meg nem hiszem hogy nincs egy szakadt ing amit a gyerek felvehet, meg kapnak ruhát a vöröskerszttől, családsegítőtől stb. azt se hiszem el hogy ennyire "lusták" lennének hogy nem öltözteti fel a gyereket, mert nincs ideje rá a rohadt sok teendője mellett. Viszont azt sem gondolom, hogy nem számít mi van a gyerekkel, lehet őket utálni, elítélni, de én a cigányokkal kapcsolatban mindig azzal szembesültem, hogy nekik irtó fontos a család, a gyerekek pl. az a mentalitás, hogy nem védekezünk, szülünk a világba tucat gyereket, nem onnan ered hogy tyűű mennyi segélyt kapok a gyerekek után (mert régen nem így volt) hanem onnan jön, hogy ha az a gyerek megakar foganni akkor megfogan, ha megakar születni akkor megszületik mert a jó istenke úgy akarja, ők tisztelik az életet, abortusz ellenesek, bár ezt a szót lehet nem ismerik így. Szóval nem hiszem hogy azért nem adnak ruhát a gyerekre mert lesz#rják mi van velük. Mondok egy valós mostani példát, amikor terhes voltam, a villamoson, buszon se fiatal, se magyar se senki nem adta át a helyét soha, sőt még inkább fellöktek, mint könnyű célpontot az áhitott ülőhelyért, ellenben a cigány pasasok mindig előzékenyek voltak átadták a helyüket, vagy helyet csináltak nekem, pedig nem is ismertek és nem is vagyok roma, és mégis észlelték a pocakom és segítettek, szóval a család és gyerekek védelme náluk azért elég nagy és szoros, az más kérdés hogy miylen nevelési elveik vannak. Én azt gondolom amúgy, hogy lehet olyasmi van benne hogy amíg gyerek addig legyen csak pucér, ahogy a jóisten megteremtette, amikor már serdül és van mit takargatni akkor meg már ruhát húznak. Afrikai törzseknél is pucérak a gyerekek, míg a serdülő lányok és asszonyok már maguk elé tesznek egy pongyolát vagy 10kg nyakéket ami takar, amit takar. De azt azért nem értem hogy akárhogy is legyen annyi ész nincs hogy télen hóban legalább valamit ráterítek arra a gyerekre?! Nekem ez a durva!
Gonoszkodni akartál, de visszafelé sül el. Bizony, lassan abba a helyzetbe kerül a magyar, főként, ha fiatal, hogy cigánynak kell vallania magát, ha valamiféle könnyítéshez, támogatáshoz akar jutni. Számos olyan poozitív megkülönböztetési, segélyezési forma van, ami kizárólag cigánynak, célzottan adható. Erről megintcsak az önkormányzatok, családsegítők munkatársai tudnak igen sokat. Még az egyetemi felvételnél!!! is kaphatnak cigány diákok plusz pontokat, csupán a származásukért. Ez is egy formája a faji megkülönböztetésnek, nem? Az egyiknek komoly erőfeszítéssel kűzdenie, tanulnia kell, a másikat pedig szó szerint "belökik" az egyetemre, mert cigtány (és még akkor is lasszóval fogják az ilyen diákot...)
A jövőre nézve tehát a "felcsapni cigánynak"-stratégia kiválónak tűnik. Szerencsére, vagy nem, mindenki olyan identitású és nemzetiségű, amilyennek vallja magát, tehát a magyar is azt mondhatná: "nekem kell ez az ösztöndíj, tanulni akarok, - cigánynak vallom magamat". Csakhogy nem így működik ám! Azok a cigány szervezetek, amelyek - ha egy bűnelkövető cigányságát valahol megemlítik - habzó szájjal üvöltöznek, hogy "milyen jogon?!" - ilyen esetekben semmi perc alatt heves acsarkodásba kezdenek, hogy "az nem igazi cigány! Az fehér bőrű!". Tehát: a cigánynak lenni szelektív dolog? Egyszer lehet, másszor meg nem? És persze csak akkor, ha előnyökkel jár?! Nos, ha így van - és nekik lehet, - akkor a magyaroknak is, akik lassacskán kisebbségbe kerülnek a saját hazájukban, miközben barna bőrű honfitársaikat eltartják, véres verítékkel (amiért azok "hálásak" is. Nap mint nap halljuk: "csicska magyar"..."g...ci magyar"..."nem dolgoztok eleget, csicskák, kevés a segély.."). Gondokodjatok, emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!