A cigány gyerekeket miért nem öltöztetik fel?
Vidéken is láttam falun, meg tv-ben is műsorokat hogy a gyerekek otthonukban meztelen szaladgálnak, télen-nyáron. ennek mi az oka, az ő kultúrájukban nem szokás felöltözni, de hát a felnőtteken még is van ruha?!Tudtok erről valamit?
Ilyenre gondolok pl:
50-60 évvel ezelőtt a magyar családoknál is szokás volt nyáron meztelenül járatni a gyerekeket. Könnyebb volt bilire ültetni,est megmosdatni,mint naponta mosni és tiszta ruhát adni rá. (Akkor még kézzel mostak,és a napon szárították a ruhákat).
Nem is volt annyi porallergiás,mint manapság.
azért a strandon nem árt legalább egy bugyit ráadni a kislányra, mert 1000féle fertőzést elkaphat. rajtam is mindig volt kiskoromban, pedig 24 éves vagyok.
a másik kedvencem, h ruhában fürdenek a velencei tóban. náluk a fürdőruha sem divat... igénytelenek azt kész.
azért az a kép a hóban meztelenül a gyerek nagyon durva. látszik, h majd szétfagy. ez simán beillik kiskorú veszélyeztetésének. pofátlanság ezt is a kultúrájukra fogni. ami amúgy nincs nekik.
Ugyanazért, amiért jó pár éve a magyar gyerekek is csupaszon rohangáltak, ha jó volt az idő. A fene sem győzne kézzel vagy forgótárcsás Hajdu mosógéppel ruhát mosni a nyáron folyamatosan koszos gyerekre, megfázni nem fog és még a bilire is hamarabb ráülhet (mert bizony ha belefeledkezik a játékba, néha csak az utolsó pillanatban produkál félelmetes sprinteket). Na és a folyton elszakadó ruhák foltozására sincs idő nyáron, mikor folyamatosan dolog van a kertben vagy járni kell napszámba.
Csak azóta ez megváltozott, már nem lehet nyáron csupaszon a gyerek, de náluk még megmaradt ez a szokás.
Én nem tudom, ki honnan veszi, hogy valaha magyar gyerekek is meztelenül játszottak volna jó időben. Vidéken nőttem fel - ilyet soha sem láttam. A legkisebb gyereken is volt legalább egy kis nadrág/bugyi; a magyar szemérem-felfogása soha nem engedte volna a rendszeres gyerek-meztelenséget (sem). 50 éve pedig már széles körben elterjedt a mosógép-használat - de ahol kézzel mostak, ott sem volt ez szokás.
A cigánygyerek pedig nem azért nincs felöltöztetve, mert nincs ruhája (bármilyen mennyiségben hozzájuthatnak a szüleik jó állapotú használt ruhácskákhoz, de sok esetben rikácsolva visszautasítják, mondván, hogy nekik "új kell"), hanem mert egyszerűen rá sem néznek. A fontos az, hogy a családi pótlék járjon érte, amit be lehet dobálni a játékgépbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!