A nézeteim. Véleményetek?
Először is azt szeretném tisztázni hogy csak normális válaszokat kérek/várok.
Ojan kérdésem lenne hogyha Szívből hazafi,rasszista(nácista) vagyok, úgy hogy nem ien körülmények között nőttem fel(pl testvér által) és tényleg szívből odavagyok a hazámért stb. az "baj"-e? gusztustalan-e? próbáltam letenni a nézeteimről, de mindig észreveszem magam is hogy ezt nem erőltethetem mert ez szívből jön. tehát mit gondoltok erről?
Tényleg normális válaszokat kérnék,mit gondoltok erről?
A hazafiságnak és a rasszizmusnak nem kell feltétlen együtt járnia. Sőt, legtöbbször nem is járnak együtt! Előbbi nem baj, utóbbi már igen.
A helyesírási hibáid pedig nem rövidítések, vagy elütések, hanem egyszerű hibák (pl. ojan)
Ebből az országból a demográfiai változások miatt úgy 20 év múlva egy cigánytelep lesz.
Te "hazafiként" vállalnád azt hogy egy esetleges háborúban feláldozd az életed egy jövőbeli cigánytelepért?
Egy olyan országért ahol a lakosság többsége a mónika showban látható kultúrális színvonalon fog érintkezni egymással?És téged mint "fehérbőrű magyart" gádzsónak,idegennek fognak nevezni a saját hazádban?
Na látod,ha kicsit is gondolkodsz beláthatod hogy az úgynevezett "hazafiságnak" még kevesebb értelme van mint a rasszizmusnak.
Gyönyörködhetsz majd hazafias módon az Alföldi szép,nagy rónaságban.Melyet nemsokára a külföldi multicégek fognak uralni,a lakosai meg IQ 50-es,primitív,antiszociális cigányok lesznek.
De sebaj,lassan kilépsz majd a lázadó tinikorból és túllépsz a szélsőjobbos gondolatokon.20 évesen pedig azon kapod magad hogy egyetemista vagy és egy belvárosi underground kocsmában egy liberális értelmiségi körben füves cigit szívsz és néger csajok után fütyürészel.
oké, szóval. mindig úgy érzem magam ilyenkor, mint aki épp bombát hatástalanít, mert nem szeretnék megbántani senkit, ugyanakkor le akarom írni a véleményemet.
szerintem az, hogy hazafias vagy, önmagában nem baj. illetve nem baj, ha nem túlzod el. ismerek olyat, akinek piros-fehér-zöld facebook profilképe van, egy csomó cuccán ott a zászló, szóval látványosan mutatja kifelé.
ezt egy kicsit tolakodónak érzem, mert szerintem a hazafiasságnak belül kell jelentkeznie és ha igazán az vagy, akkor nem érzed szükségesnek más orra elé dugni.
más helyzet, hogy a mai, egyre jobban globalizálódó világban már a nacionalizmus nem túl népszerű észjárás, mivel sokkal nagyobb hangsúly van a nemzetek közti együttműködésen, az országok közti szövetségeken, mint bármikor ezidáig. ettől függetlenül nem baj, ha szereted az országot, ahol élsz, csak (mint mondtam) nem szabad túlzásba vinni, mert sok emberből csak ellenérzéseket váltasz.
a náci beállítottság, a rasszizmus... az már más tészta. előre szólok, hogy megpróbállak nem elítélni ezért, mivel tulajdonképpen semmit nem tudok rólad. de az biztos, hogy egy ilyen gondolkodású ember nem kerül a toplistámra (ha érted, mire gondolok).
a nácizmus egy bukott eszme, de nemcsak emiatt problémás. az, hogy egy-egy emberfaj(ta) felsőbbrendű, a többi pedig ezek szolgálására lett létrehozva, NEM IGAZ. elvileg (ez sokszor viatott) közös biológiai ős leszármazottai vagyunk, és 80 generációra visszavezetve a Föld minden lakója rokoni kapcsolatban áll egymással.
ha így gondolkodsz, akkor biztos tájékozottabb vagy a témában, mint én és hallottál már Hitler halállistájáról. ezen a listán mi, magyarok, alacsonyabb kategóriában szerepelünk, mint az angolok, a Harmadik Birodalom ellenségei. ez egyrészről "pozitívum", hiszen H. nem próbálta meg demagóg módon manipulálni az embereket, nem akarta megmásítani a két nép közti rokoni kapcsolatot. más részről viszont felveti azt a problémát, hogy miért is követtünk egy olyan embert, aki egy "alsóbb kategóriás" fajnak tekintett bennünket.
azt kell belátnod (és ebben nem tudok segíteni, ezt csak Te tudod megtenni), hogy a világon mindenkinek egyenlő esélyekkel kellene születni, hogy saját maga döntsön a sorsáról. egy embert nem az határoz meg, hogy hova született és honnan jön, hanem hogy HOVA TART! hogy milyen életet szán magának!
ugyanígy nem létezik kollektív bűnösség sem, hisz egy (vagy pár, vagy akár sok) ember bűneiért nem lehet elítélni egy egész népet! fordítsd meg a dolgot! szeretnéd, hogy egész Magyarországot, minden magyar embert az alapján ítéljék meg, ahogy Orbán Viktor Brüsszelben viselkedik?
összegezve: eléggé vigyázni kell ezekkel a dolgokkal, mert sok ember szimpátiáját megkaphatod, de még többét elvesztheted. nem kérem, hogy vallj überliberális nézeteket, de ne tárgyiasíts embereket, népeket! ők is emberek, érző, élő, önálló döntéssel rendelkező lények, és döntéseik alapján kell megítélni őket! szeresd a hazádat, ez egyáltalán nem baj! de ne csapjon át a dolog a másik oldalra!
Én minden szívből hazafias rasszista nácistának azt tudom ajánlani, hogy menjen be a megyei levéltárba, kutassa kicsit a saját családfáját 8-10 generációra visszamenőlegesen, és aztán gondolja újra a nézeteit. Utána lehet szájhősködni.
Amúgy ha te tényleg teljes szívedből szereted a hazádat, ahhoz igenis hozzátartozik, hogy az anyanyelvedet tisztességesen megtanulod, és mind írásban, mind szóban hibátlanul használod. Az interneten is, máshol is. Legalább kísérletet teszel rá. „A természet csak egyetlen édesanyát adott nekünk, csak egyetlen édes anyanyelvet.” - Kosztolányi
amire úgy igazán hozzászólnék az csak annyi hogy:
öltözködésemben nemigazán nyilvánul meg a nézetem.(nem is tartom fontosnak)
És nagyon köszönöm a hosszú kommenteket,elgondolkoztatóak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!