Szerintetek a nyugati társadalmak dekadensek?
Nyugati: Európában ami a Vasfüggönytől nyugatra helyezkedett el+USA, Kanada, Ausztrália, Új-Zéland, Japán, Izrael, Dél-Korea
Dekadens: Olyan társadalom ahol az állandó fényűzés és az élet élvezete a cél bármi áron
A nyugati társadalmak valamilyen szempontból bizonyosan dekadensek.
Viszont ez nem hiszem hogy egyedi európai jellemző. Hisz ha az emberi viselkedést nézzük. Területtől függetlenül mindenki törekszik az egzisztencia, vagyon, hatalom , kapcsolatok, befolyásosság elérése.
A sikeresség és az ezzel járó fényűzőbb élet vonzó.
Így hát bizonyára dekadens világban élünk.
Viszont az Oroszok között is vannak igazán dekadens rétegek, ahogy úgy sejtem mindenhol. A nyugati társadalmak (Francia,Német,Angol,Svájc...stb) Sem kivétel.Ez természetes.
"Olyan társadalom ahol az állandó fényűzés és az élet élvezete a cél bármi áron"
Az összes társadalomban, mióta társadalmak léteznek, az élet élvezete és a fényűzés az emberek legfontosabb törekvése.
Ebből következően ha a "dekadens" szót így értjük (ami elég furcsa persze, mert ritkán szokták ezt érteni alatta), akkor igen, a nyugati társadalmak azok, akárcsak a keletiek, déliek és északiak.
" fejlődésük csúcspontján túljutott, az értékvesztés szakaszába lépett, lefelé tendáló társadalmak."
Mese habbal, ha nem konkretizálod, hogy milyen mutatók szerint jutott túl a "fejlődése" csúcspontján, és milyen "értékeket" veszít, meg milyen szempontból tendál "lefelé".
"Dekadens: Olyan társadalom ahol az állandó fényűzés és az élet élvezete a cél bármi áron"
Ebből a szempontból szerintem igen, csak nem az átlagember számára, hanem egy """"felsőbb"""" rétegnek (direkt sok idézőjelben), akik minden tekintetben kizsákmányolják a többit.
22:08-as:
a "mutatókat" hagyjuk. Akárki akármit mond, egy társadalmat nem lehet rőffel méricskélni.
Szerezz ott élettapasztalatot, ahogyan én is tettem. Rövid időn belül magad is megítélheted, hogy dekadensek-e - és mennyiben.
13:41
Méricskélni csak mutatók alapján lehet valamit.
Az "úgy éreztem", "azt szoptam az ujjamból", "úgy látom" stb. meg puszta zörej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!