Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért nem láttam még kisebbség...

Miért nem láttam még kisebbséget játszani?

Figyelt kérdés

Az a nagy kérdés fogalmazódott meg bennem , hogy miért nem láttam miért kis romapalántáknál soha játékot. Kisgyerekoromban nekem voltak kedvenc játékaim mecsboxaim meg ilyesmik amivel elvoltam. Gondolom sokótoknak ,volt kedvenc játéka kiskorában. Kisautó lovacska legó akciófigurák labda stb. A játékkal az ember jelleme logikája és készsége is fejlődik amellett hogy eltölti vele a gyerek az időt.

DE ITT JÖN A KÉRDÉS?!

Láttatok már kis roma csávót valaha játékkal a kezében? Mert most hogy visszagondolok én még nem láttam romeszt pirospöttyös labdával a kezében. De még csak gondolatban se tudom összerakni a kettőt. -És az anyagi szegénységre se lehet fogni mert fillérekért lehet kapni játékokat vagy akár csinálni is.

Mit gondoltok erről?

2012. jan. 10. 18:25
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Azért egy cigány gyerek nem egy másik bolygóról jött, hogy ő ne ugyanúgy játsszon mint a többi. Gyerekkoromban sok cigány barátnőm volt akikekkel együtt játszottunk, arra emlékszem, hogy sokat mérleghintáztunk. Aztán mikor nyaraltunk egy üdülőben ott is voltak gyerekvárosiak (volt köztük cigány is, de nem figyelem az ilyet) és velük minden este leültünk kártyázni. Hidd el egy cigánygyerek szellemi képessége éppen annyi mint egy magyar gyereké, és az hogy mivé válik csak a családjától és életkörülményeitől függ. Senki nem tehet róla hogy hová és milyen testben születik, ezért elítélni valakit hihetetlen ostobaság.
2012. jan. 12. 00:52
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

00:52-es:

"..hihetetlen ostobaság". Engedj meg egy kérdést: az árnyékbokszolás okos dolog? Te, valamilyen rossz reflexszel, azonnal "kitámadtál": recitálni kezdted azt a mantrát, amelyből idéztem két szavadat, holott a válaszolók közül senki nem állította azt, amit te ilyen vehemenciával cáfolsz (mármint, hogy a cigány gyerek értelmi képességei hiányosak volnának. Ez el sem hangzott). Hogyha van ostoba dolog, az nem figyelni arra, ami az országban általános. Arra, hogy a többségben lévő deviáns cigány családok gyermekei - akik valóban nem tehetnek arról, hová születtek - nem babákkal, dömperekkel, egyébbel játszanak. Őket a szüleik, az életvitelükkel, a példájukkal, - de sokszor tevőlegesen és tudatosan is - a többségi társadalom elleni erőszakra "tréningezik". Ezt nem észrevenni: az az ostobaság.

2012. jan. 12. 08:55
 13/13 A kérdező kommentje:

Ez így van szerintem ahogy az előttem hozzászóló írja.

A gyerekeket csak a pénzért segélyekért hozzák a világra.

Azzal nem számol a szülő hogy el is kéne tartani a gyerekeket nevelni stb...

A gyerekek meg a semmiről nekifutva ugyanezt a példát látja. Olyat is hallottam már aki népszokásra fogta a sok gyereket.

Ez hülyeség a kisebbség igenis fejpénzért szüli a gyereket nyaklónélkül...

Ha azért fizetnének nekik mert nincs vagy kevés gyerekük van meg lehetne figyelni hogy nem lenne népszokás. Sőt továbbmegyek,, szerintem kiirtanák egymást a pénzért.

Van egy két normálisabb roma aki nem így gondolja de millióból ha egy.

2012. jan. 13. 02:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!