Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mit gondoltok au pair munkavál...

Bintsaghirat kérdése:

Mit gondoltok au pair munkavállalásról Egyiptomban?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kizárólag a kérdésem témájában tapasztalt, illetve ismerősök által informált emberek válaszait, észrevételeit várom. Régóta szeretem és elismerem az arab országok kultúráját, megjártam már pár arab országot, tisztában vagyok a szokásokkal, negatívumokkal, mindamellett, hogy ért pár inzultus, továbbra is ezen országok csodálója vagyok.A kérdésem a következő: Esetleg tudna valaki bárminemű információt szolgáltatni egy egyiptomi családban történő au pair munkavállalásról? Az általam kiszemelt család nem a szegény rétegbe tartozik, az édesanya könyvtáros, az édesapa iskolaigazgató, két kislányuk van. Hogy honnan szereztem róluk tudomást, abba most felesleges belemenni, biztoskézből tudom, hogy valós családról beszélünk, mindenesetre szívesen elolvasnám akár magyarul értő arabok, illetve tapasztalt tagok hozzászólását. És kérlek benneteket, ne írjatok primitív általánosításokat ezekről az emberekről, jól tudom, hogy némelyik megéri a pénzét, de ne raboljuk egymás idejét! Ha nem derült volna ki, nem fiúként írtam mindezt, ez is sokat nyom a latba. ??????????????
2012. jan. 5. 01:56
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
atyauristen eldnak egy marek teveert meg a klimat sefogod birni
2012. jan. 5. 02:35
 2/5 anonim ***** válasza:

manapság már az arab világban is sok felvilágosult család van

az általad kiszemelt család is ilyennek tekinthető márcsak azért is mert a nő dolgozik!

ez azért ott annyira nem gyakori

sztem nincs ezzel baj

ha betartod az ottani kulturális sazbályokat és úgy "neveled" a gyerekeket ahogy elvárják (nem a te európai szemléletű elveidet alkalmazod minden áron)

akkor nem lehet baj

sok sikert!

2012. jan. 5. 07:54
 3/5 anonim ***** válasza:

viszont ne egy ismerőse ismerőse által menj ki

hanem egy biztos legális aupair cég közvetítsen!!!

különben senki se vállal érted felelősséget

2012. jan. 5. 07:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Én Törökországban vágtam neki az au pairkedésnek, ugyan csak egy nyár erejéig. Számomra nagyon jó élmény volt. Egy gazdag, modern családnál voltam, két gyerekkel. Sok minden nem tetszett a mentalitásukban és életvitelükben, ezekkel nagyon nehéz volt megbarátkoznom, de ez inkább a gazdagságnak volt köszönhető, mint a kultúrának. Összességében egyáltalán nem bántam meg, de nem biztos, hogy mégegyszer belevágnék. Láttam olyan családokat, akikhez ha így bekerültem volna, lehet 2 hét után futva menekültem volna.

Tehát, ha biztos kézből tudod, hogy a család megbízható (én nem tudtam, de belevágtam úgy, hogy lehet már első nap eladnak... visszagondolva elég bátor voltam), modern, nem mélyen vallásos, stb. és kedved van, akkor menj, de csak okosan. Egyrészt mindig legyen B terved, másrészt vigyázz mit eszel/iszol, Egyiptomban is össze lehet szedni minden második héten egy kiadós gyomorrontást, szóval csak óvatosan.

Én Törökországban egy este még ártalmatlannak tűnő vacsorától egész éjszaka hánytam, illetve a wc-n ültem. Jól megúsztam, mert velem ez csak egyszer fordult elő. Szabályosan remegett mindenem másnap, ugye semmit nem aludtam, teljesen le is gyengültem. Nem kaptam szabadnapot, sőt hajnali négyig bébiszitterkednem kellett, amellett, hogy reggel még jól le is lettem b*szva ezért azért.

2012. jan. 5. 12:22
 5/5 A kérdező kommentje:
Kedves első hozzászóló! Ha figyelmesen elolvastad volna a kérdésem,és nem ideköptél volna valamit, akkor megspóroltad volna magadnak ezt a pár betűt, mivel már párszor kibírtam az időjárás okozta megpróbáltatásokat, továbbá éppen egy szép budapesti lakásban ücsörgök, egy karcolás nélkül. Pontosan az ilyen beszűkült szemléletű véleményekre nem vagyok kíváncsi, mivel valószínűleg több fogalmam van ezekről a helyekről, mint neked, mint ez a kommentárod alapján kiderült. Csupán a családokkal való élhetőségre lennék kíváncsi. A többieknek nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat, aranyosak vagytok, egyenlőre még nem lettem okosabb. :)
2012. jan. 6. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!