Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » "Új népviselet. " - Mi erről...

"Új népviselet. " - Mi erről a véleményed?

Figyelt kérdés

Nálatok is a ruhák ~99%-a kék (szomorú árnyalataiból), fekete, a földszínekből és a bézses színekből állnak csak?

(Tudom a "drága" fekete kiegészítők vitték el a dolgot ide. Amúgy távol álljon tőlem, hogy beleszólja, hogy ki hogyan öltözködjön, de amikor a bézs a legvidámabb szín és az is párszázalék. Ezt látni még lehangolóbb, mint az időjárás.) Melyik megyében vagy megyejogú városban laksz? Mi erről a véleményed?

2011. dec. 20. 16:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nem, nekem a kedvenc színem a piros, úgyhogy a ruháim közel fele ilyen színű :) Utána a fehér, fekete, és a fakókék. Azt nem annyira szeretem amúgy, de ha egy nagyon jó szabású ruhát találok, akkor nem fogom azért nem megvenni, mert ilyen.

A környezetemben sem látom ezt, az ismerőseim is színesen öltöznek.

2011. dec. 20. 17:22
 12/18 A kérdező kommentje:
Itt a munkahelyem előtt baleset volt, és kiláttok a kereszteződésre és három villamosról is leszálltak az utasok. Éppen szabad időm volt végig, és végig tudtam számolni a ruhákat szín szerint. Hát csak a négy kategórián túl csak bő egy tucat rovátka jutott az egyébre.
2011. dec. 20. 18:11
 13/18 anonim ***** válasza:

A fekete mindenhez megy, míg pl. a pink szín nem.

Egyébként, ha jól megnézed a divatáru üzleteket és katalógusokat, az őszi-téli szezonban mindig a sötétebb színek a trendik. Egész egyszerűen ilyen a kínálat.

2011. dec. 20. 20:32
 14/18 anonim ***** válasza:
41%

van kék, zöld, bordó, piros, fekete, fehér, narancs

mi kell még? JNSZ

2011. dec. 20. 21:39
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Több oka lehet.

Egyrészt az emberek tudat alatt, vagy a divat hatására alkalmazkonak az időjáráshoz, az ősz-tél színeihez. yáron több színes, akár rikító rudát is látni.

Másrészt a sötétebb színek a kabátoknál, nadrágnál praktikusabbak. Nekem volt rózsaszín és fehér télikabátom is, de nagyon koszolódott, ráadásul a rózsaszínt nem is tudtam mindenhez felvenni.

Én úgy szoktam, h sötétebb kabát, alá pedig vmilyen semleges színt (szürke, fekete, fehér) kombinálok vidámabb árnyalatokkal. Egyébként nagyvárosban élek, itt is sok a "sötét" ember, de akadnak bőven színesek is.

2011. dec. 20. 21:57
 16/18 A kérdező kommentje:

Én azon lepődtem meg hogy a "bkv kék" (sötét tinta kék) színű volt kb. 20-25%-a.

Ez amúgy valami új divat?

Azt tudom hogy kb. tíz éve a kék(ek)et földszínekkel is "fellehet" venni, de azért meglepődtem hogy mások ezt mennyivel inkább magukénak érzik. 95% a földszíneket viselőkön volt kék ruha is.

Régen egy hasonló szín volt csak "megengedett" az is farmerhez de az is a természetes bézs gyapjú holmi.

Fura hogy változik a világ.

A nyolcvanas években sokan NDK színekben is "pompázott", (NDK-s festékkel festetek szinte egész Kelet-Európa-ában a legtöbben) . Most ez jött vissza nálunk. Akkor azok a ruhák cikik voltak, és más színekkel vettük fel hogy azért mégse legyen annyira gáz. Most ez jött volna vissza NDK-s kombinációban?

2011. dec. 21. 04:53
 17/18 anonim ***** válasza:
Milyen érdekes...én meg állandóan az össze nem illő rikító színbe öltözött embereken botránkozom meg. Budapest.
2011. dec. 22. 13:38
 18/18 anonim ***** válasza:
A fekete igazi jolly joker szín, mindennel variálható, és slankít, szerintem ezért kedvelik sokan, a földszínek, a bézs pedig most elég divatosak már egy ideje, gondolom azért viselik sokan. Én is szeretem ezeket a "klasszikus" színeket, de ugyanúgy szívesen hordok élénk árnyalatokat, amik feldobnak a lehangoló időkben.
2011. dec. 22. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!