A magyarok mitől olyanok amilyenek?
Utolsónak.Azt hogy a magyar nagy hangsúlyt fektet a kajálásban,nos ezt is túl übberelik az angolok.
Képzeld el,hogy van egy vásár.Reggel 9-re kimész a vásárba nézelődni.és mit látsz?? Van egy palacsintázó bódé.A sorban ott állnak az angolok.Az egyik kezükben hamburger,a másik kezükben fagyi...és palacsintát vagy fánkot akarnak venni.
Az ilyen jelenség mindennapos kint..A magyarok még messze nem olyan kövérek mint az angolok..:)
10:21 vagyok..
NA igen,az ecet..Csodálkoznak is,hogy a sült krumplit nem löttyentem meg ecettel..Az ecetes chips a párom kedvence lett..Van vagy ezerféle ecetes választék...Viszont nem ismerik az ecetes uborkasalátát. Amikor csináltam az angol barátoknak azóta a kedvencük lett..
Tudjátok a külföldiek szinte semmit nem tudnak magyarokról.Pár éve amikor kijöttem,még azt hitték,hogy mi sosem láttunk plazma tévét,hogy még mindig nehezn jutunk élelmiszerekhez.Hogy nálunk mindig hideg,és tél van(akárcsak az oroszoknál..Nézzél meg egy angol vagy amerikai filmet amiben szerepel egy orosz város..Mindig tél,és hó van)
Amikor megmutattam a képeket kis hazánkról,és elmondtam hogy milyen sok termálfürdőnk van,csak pislogtak..Nem is sejtették,hogy ennyire csodálatos országunk van.Volt olyan angol kollégám akit meghívtunk Magyarországra nyaralni.Megmutattunk neki mindent amit érdemes volt látni..Azóta minden évben jönnek hozzánk nyaralni,mert oda vannak az országért..A magyar kajákról sem volt fogalmuk.Érdekes hogy a világ az angol konyhát ismeri,de nem lehet nagy szám ha a nemzeti ételüknek a fish & chips-et jelölik meg(amit a kínaiak hoztak be az országba) Ha megkérdezel egy angol hogy mi a kedvenc étele,rögtön rávágja "currys csirke"
Én rendszeresen főzök magyar ételeket.Nem győzik dicsérni..Imádják..Ma sem értik,hogy miért nem vagyunk az élvonalon gasztronómia téren..
(idén mákos beiglit adok neki,és már kíváncsiak rá,hiszen az angolok sosem esznek mákot..)
Vagy mesélek egy érdekes sztorit.
Amikor otthon volt a vörös iszap katasztrófa.Itt kint Angliában is mutatták a légi felvételeket,és nyomták a hírt ezerrel.
A hírt úgy adták le,hogy borzalmas katasztrófa történt,és szinte az egész ország bajban volt miatta.Tudom,hogy tényleg borzalmas volt(ezt nem vitatom) de nem kellett volna úgy leadni,mintha csernobili robbantás történt volna.De valahogy mégis így jött le..Volt olyan angol ismerősöm aki éppen akkor ment volna Budapestre,és visszamondta,mert nem akar a veszélyes vörös iszapban lubickolni.A legtöbben azt hitték hogy majdnem egész Magyarországot belepte az iszap..Amikor mondták,hogy mennyire megrázó,hogy több várost megyéket belepett,csak pislogtam..Igen,szomorú egy ilyen katasztrófa,nem is szabadott volna megtörténnie,de nem emlékszem hogy több város,megye érintett lett volna..(arról nem is beszélve,hogy az angoloknál a megye teljesen más mint nálunk)..Szóval a rossz információ ami oda-vissza sem működik,bizony rásegíti a magyarokat hogy pesszimisták,panaszkodósak legyenek..Pedig külföldön is vannak áremelések,rossz anyagi helyzetben lévő emberek.Kilakoltatások,éhezések..Csak valahogy ezek nem jutnak el a magyarokhoz,ahogy a sok információ nem jut ki sem...
Én ezért is sajnálom,hogy sok fiatal akik elhagyják Magyarországot,akkor is csak a rosszat tudja mondani,ahelyett hogy az ország érdekességét,szépségét hirdetné a világban..El se hinnétek hogy hány nemzetiségű emberrel beszélgetek akik az országukról mesélnek,és falom a szavaikat,mert sokszor fogalmam sem volt,hogy milyen élet van náluk,és mi minden történik ott..(mert ezek a hírek tabuk..nem jönnek el)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!