Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Akkora a sírkő, mint amekkora...

Akkora a sírkő, mint amekkora a fájdalom?

Figyelt kérdés
2011. nov. 1. 16:39
 1/7 anonim ***** válasza:
91%

Általában a sírkő legfontosabb szerepe a villogás, a "mi ezt is megengedhetjük magunknak" szokott lenni, egyáltalán nem a fájdalom kifejezése.

Volt rá sajnos példa, amikor a hatalmas márványsír csak külvilágnak szólt, közben meg majdnem pezsgőt bontottak, hogy végre meghalt az illető...

És egy egyszerű kis fakereszt mellett is láttam már embert őszintén sírni.

2011. nov. 1. 16:42
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én is inkább az első véleményét osztom. Akiket ismerek és tudom, hogy hatalmas síremléket állítottak a szerettük számára (kő oroszlánokkal és egyebekkel), az inkább csak a felszín, legbelül egyáltalán nem volt számukra ez akkora fájdalom. Ugyanakkor pl. nagybátyám anno sajnos "váratlanul" ment el és nem volt hirtelen pénz sírkő csináltatásra, még is hatalmas volt a fájdalom, egy halom homok és fa fejfa mellett is. Nem gondolom, hogy a pénzen múlna az, hogy ki mennyire szerette elhunyt rokonát, illetve én pl. néha túlzásnak tartok 6 sírhelyet elfoglaló 2 személyes hatalmas síremlékeket, hiszen ettől nem lesz valaki sem több, sem kevesebb.

Van olyan rokonunk akinek az utolsó akarata hamvasztás volt és megkért hogy szórjuk a közeli folyóba a maradványait. Megtettük... azon a helyen SEMMI jel nincs arra, hogy ő ott nyugszik, még is többször ellátogatunk oda, bedobunk a vízbe egy-egy szál virágot, gyújtunk egy mécsest és csak ülünk a parton és emlékezünk. A szeretethez/fájdalomhoz nem egy sírkő vezet...

2011. nov. 1. 17:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Rosszul tudod. Akkora a sírkő, amilyen vastag a pénztárca.
2011. nov. 1. 22:04
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez így van, láttam olyat ,hogy egy egész háznyi rendes háznyi hatalmas házszerű síremléket is. 1 embernek.
2011. nov. 2. 08:00
 5/7 anonim ***** válasza:

Én kirakatnak tartom ezt az egész sírkövesdit.

Persze tiszteletben kell tartani az elhunyt kívánságát ha volt ilyen a temetéssel kapcsolatban. De én teljesen pénz kidobásnak tartom. Ha meghaltam nekem már mindegy, nekem az a fontos hogy emlékezzenek rám. Ne költse senki a nyaralásra félre tett pénzét azért hogy egy giccs parádét tegyen a koporsóm fölé, és ahol a kukacok esznek fúj.

akkor már inkább hamvasztás és a hamvak szét szórása. Aki meg mindszentekkor gyertyát akar gyújtani gyújtson otthon a melegben.

Persze mondom ezt úgy hogy valakinek teljesen más a kívánsága, amit meg tiszteltben kell tartani, amennyire lehet.

2011. nov. 2. 22:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Én még csak a 2dédimamámat és az apum testvérét vesztettem el. Mindegyiküknek kis méretű sirja van. Párom kijelentette most amikor a dédszülei sirjánál voltunk h ő csak is kizárólag egy temetőben szeretne eltemetve lenni.(ahol született abban a kerületi temetőben) Vagy itthon velünk...

Ismerős apuja is otthon van.S nincs is sirköve. Szerintem sincs összefüggés.26l

2011. nov. 4. 15:18
 7/7 anonim ***** válasza:

Hát szerintem ez csak vagyon fitoktatás.

(Vannak ház szerűek is) Azt kriptának hívják.

Nagyon drágák ezek a sírkövek némelyik akkora már mint egy műemlék. A halottnak (Isten nyugosztalja) már mindegy hová temetik. Ez csak a rokonságnak a szeméért van.

Olyan nehogy már a szomszédnak nagyobb legyen!! alapon.

Némelyik még akkor megépül mikor még élete közepén tart a tulaja. A legnagyobb síremlékek a piramisok. Mekkora lehetett ott a fájdalom??! Piramisnyi?

2011. nov. 8. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!