Miért utáljátok a Halloweent? Szerintem nagyon kedves kis ünnep.
Én sok válaszolóval egyet értek. Minden országnak vannak szokásai ami ugye náluk népszerű. Amcsiknál a halloween az ami népszerű, nálunk farsang, húsvéti locsolás és stb... A húsvéti locsolást sem vette át egyik ország sem, egyedül Szlovákiában szokás még főleg felvidéken. Egyébként nekem semmi bajom halloweenel, én olyan környezetben vagyok ahol a halottak napján meg emlékezünk a halottainkra, én így nem tudok bulizni. Nagy apám kivételével az összes nagyszülőm halott plusz a nagybátyám is, és én így nem tudok jelmezbe öltözve bulizni ahogyan meg emlékezek a halottainkra úgy ahogy azt más is írta már.
Mindenkinek szíve joga hogy milyen ünnepet tart meg, én halloweenezni nem szoktam, még töklámpást sem faragok mert egyszerűen nem dob fel engem. Én még valentin napot sem szoktam meg ünnepelni, nekem a valentin nap is egy átlagos napnak számít a barátnőm meg is sértődött akkor mert nem tisztáztam vele hogy én nem tartok ilyen ünnepeket. Ez van sokan mi így vagyunk a halloweenel. Majd később egy másik generáció tuti így fog felnőni hogy már itt nálunk is hagyománnyá válik ez az ünnep, de nálam ez így marad ahogy most van.
ma 21:02 vagyok
Kedves kérdező..Nem kell kiabálni(csupa nagybetűvel írsz kiabálást jelent) mert pontosan tudom,hogy okt.31-e nem a halottak napja..De ha te is úgy nőttél fel hogy halottak napja és nem halloween van akkor te is pontosan tudod,hogy már okt 31-én mennek az emberek temetőbe,és többnyire 2 nap alatt oldják meg a dolgot..Nem minden halottunk van egy temetőben...Így végül is sokan már okt 31-én temetőbe mennek,emlékeznek,nosztalgiáznak..ÉRTED???
Ma már elfelejtett ünnep a Betlehemezés,vagy az aprószenteki maskarázás. Pedig mindkettőnél kaptak a gyerekek ajándékot.
A mi ünnepeinket nem is ismerik,de az amcsiékat igen.
Ez a baj a Halloween-nel is.
Abban is egyetértek az előttem írtakkal,hogy csak pénz lehúzás az egész.
A karácsony azért több évszázados szokás Magyar országon is. Sőt,a szaloncukor a fákon csak magyar szokás.
" Betlehemezés,vagy az aprószenteki maskarázás"
"Busójárás,húsvéti locsolkodás"
Ezeket miért nem tartják meg Magyarországon?? Hiszen magyar szokás,és van olyan jó mint a halloween..
Elolvastam a hozzászólásaidat.
Elolvastam a válaszadók hozzászólásait is..
Én sehol nem olvastam azt,hogy bárki is azt írta volna,hogy senkinek nincs joga halloweenezni..SŐT a legtöbben oda is írták,hogy mindenki maga dönti el,de megírták ők miért nincsenek oda érte..Akkor neked kérdező végül is mi a gondod??Ha halloweenwzni akarsz akkor csináld.Bújj jelmezbe,fesd ki magad valami maskarásba,menj el egy halloween partira és érezd jól magad..Ha téged ez boldoggá tesz,akkor csináld..De mások(velem együtt) nem vagyunk oda az ilyen majmolásokért.Én inkább temetőbe megyek,emlékezem,és a jó öreg szokásnak élek...Nekem ez jön be..Hol a gond???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!