Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Az USÁ-ban tényleg nem vagyok...

Az USÁ-ban tényleg nem vagyok ember autó nélkül?

Figyelt kérdés

Ezt egy ismerősöm mondta, aki még sosem járt ott, és utálja azt az országot.

Azt mondta, hogy az nem olyan mint Magyarország, hogy elmegyek a 4 utcával arrébb lévő boltba, vagy felszállok a BKV ra, és bemegyek a belvárosba...

Ott, ha nincs kocsid, kb halott vagy, mert sehová nem fogsz eljutni.

Ez igaz?

Vagy csak azért mondja, mert utálja az az országot?

2011. okt. 27. 20:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
41%
Úgy tudom, igen, ott nincs ilyen tömegközlekedés, anem ott mindenkinek autója van (mondjuk személy szerint nekem sokkal szimpatikusabb, hogy mindenki autóval jár, a benzin meg olcsó).
2011. okt. 27. 20:27
 2/16 anonim válasza:
Kaliforniában valóban eléggé gyengusz a tömegközlekedés. Pl. még metró sincs Los Angelesben, se villamos. Az észak-keleti államok pedig ennek totálisan az ellentéte, fejlett tömegközlekedéssel.
2011. okt. 27. 20:28
 3/16 anonim válasza:
2011. okt. 27. 20:31
 4/16 anonim ***** válasza:
én is azt hallottam, szintén leginkább San Francisco, Los Angeles környékéről, hogy tömegközlekedés egyszerűen nincs.
2011. okt. 27. 20:44
 5/16 anonim ***** válasza:

[link]

Persze, pont Los Angelesbe nem lenne metro..

2011. okt. 27. 20:46
 6/16 bánomisén ***** válasza:

Léteznek ott is vonatok, távolsági buszok, belföldi repülőjáratok, városokban busz, metró (vagy még egy filmet sem láttatok, ami New York-ban játszódik?).

Az autó egyszerűbb, mert nagyok a távolságok, de nem hal meg az ember akkor sem, ha nincs a feneke alatt kocsi.

2011. okt. 27. 20:55
 7/16 anonim ***** válasza:

meg azért ott teljesen másak a kereseti viszonyok.. azért jár főleg mindenki kocsival (az összes pisis 17 éves is) mert egysezrűen rohadt gazdagok hozzánk képest, de persze ők azért nyavalyognak h jajj nincs saját kocsim, most hogy menjek suliba - mindezt 16 évesen.. -.-

szóval társadalmi szempontból igen, tényleg eláshatod magad, mert elvárják h mindenkinek legyen..

2011. okt. 27. 21:08
 8/16 anonim ***** válasza:

A kisvárosokban, kertvárosokban tényleg sokszor az autó az egyetlen közlekedési eszköz.

A nagyvárosokban azonban van tömegközlekedés is, busz, metró, egyre több helyen villamos is. Kaliforniában például éppenséggel nagy ütemben fejlesztik a tömegközlekedést. Los Angelesben metró- és villamosvonalakat építettek ki, elővárosi vasúthálózatot alakítottak ki.

Van országos busz és vonatközlekedés is, bár ez átlagosan jóval ritkásabb, mint Európában. De például az ÉK-i államokban, vagy Kaliforniában lényegében teljesen európai színvonalú és sűrűségű az is.

2011. okt. 28. 18:39
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez attól is függ, hogy hol lakik az ember. Na meg mások a távolságok.

Viszont pl. New Yorkban sok embernek nincs autója, ott jó a tömegközlekedés.

Egyszer olvastam valahol, hogy mindenkinek fel kell fedeznie a saját Amerikáját. Azaz az USA egy rettentően sokszínű hely, nehezen lehet általánosságokat megfogalmazni, mert nagyon sok az eltérés.

2011. okt. 28. 18:43
 10/16 anonim ***** válasza:

"Az USÁ-ban tényleg nem vagyok ember autó nélkül?"

Ha kertvárosban laksz, autó nélkül véged van. A jogosítvány is sok mindenre jó, mert lehet pl. igazolványként használni.

Amúgy pl. a New York-iak metróznak, buszoznak, taxiznak, nem is kell autót tartaniuk.

Sok városban viszont fejletlen a tömegközlekedés.

2011. okt. 29. 04:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!