Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Japán miért tudja ennyire...

Japán miért tudja ennyire eladni magát? Mi ez a japánmánia?

Figyelt kérdés
Animék, mangák, rajzfilmek, játékkártyák, sushi bárok... Japán miért folyt be ennyire mindenbe? Hogyan tudják így eladni a kultúrájukat? Pl. a sakét kb. mindenki ismeri, a magyar pálinkát meg világviszonylatban jóval kevesebben. Csak azért, mert az előbbi japán. Mindent, ami japán összekötnek azzal, hogy milyen tradicionális, meg milyen régi meg minden, holott ilyen dolgok szerintem minden országban vannak. Egy szamurájkard pl. egy kész vagyon, egy honfoglaló magyar íjat meg akárki vehet. Azt vettem észre, hogy általában mindennek, ami japán hatalmas reklámot csinálnak, és a fiatalok egy része is odavan Japánért.
2011. okt. 25. 22:20
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:

""A Wikipédia szerint négyszer akkora. Valamit elszámoltál. "

Lakosságban, te észlény. "

Akkor meg azt írd oda, s ne engem sértegess, amikor te fogalmaztál rosszul. Ha azt írom, hogy Kína x-szer nagyobb, mint Oroszország, akkor senki nem a népességére fog gondolni, hanem a területére.

2011. okt. 26. 20:48
 22/31 anonim ***** válasza:
100%

Azért olyat ne nagyon írjál, hogy Kína nagyobb, mint Oroszország.

Japánnak jó a reklámja, és nincs eldugva Európában, hanem nyomban ott van, mint az Államok szomszédja.

2011. okt. 26. 21:17
 23/31 A kérdező kommentje:
Pontosan azért írtam ezt a példát, mert épp az a lényeg, hogy NEM nagyobb. Csak népességre, de lám, te sem arra gondoltál elsőre. Így illeszkedik a példába, mivel hibás azt írni, hogy Kína nagyobb lenne Oroszországnál, és éppen ezért hibás az is, hogy Japán 15x nagyobb Mo.-nál.
2011. okt. 26. 21:23
 24/31 anonim ***** válasza:
89%
Ez most a divat. Régebben Amerika volt, akkor megjelentek a gyorséttermek, hamburger, hot dog stb. most pedig a szusi a menő.
2011. okt. 28. 22:40
 25/31 anonim ***** válasza:
84%

Nem tudom, én nem nagyon ismerek japánmániásokat, nem is tudtam eddig, hogy van ilyen. Azt tudtam, hogy vannak anime meg manga mániás 15 évesek, de ennyi.

Én már voltam Japánban.

Japán azért csábító, mert mint már előttem írták, a világ legfejlettebb országai közé tartozik, itteni viszonylathoz képest nagyon modern, emellett nagyon tradicionális, megtartják a több száz vagy akár évezredes hagyományaikat. Európában nem nagyon van ilyen, egy országot sem tudsz mutatni szerintem, ahol ennyire megmaradtak a középkori szokások a mindennapokban, mint Japánban(teaszertartás, stb).

Plusz a Japán szigetvilág gyönyörű, attól függetlenül hogy több milliós metropoliszokban él a legtöbb ember, nagyon sok figyelmet fordítanak a természetvédelemre( és ez nem csak duma, mint pl Európában), még a tízmilliós városokban is talál az ember rengeteg erdőt, parkosított részt, amik patyolat tiszták, és olyan, mintha az érintetlen természetben járna az ember, nem is a világ egyik legmodernebb városában. Tényleg nagyon szépek.

Az ázsiai országok amúgy is nagyon érdekesek az európai ember számára, hiszen teljesen más kultúra, építészet, környezet, szokások, emberek, vallás. Japánban pl. nekem nagyon tetszett a sok shinto szentély, ahol az öltönyös üzletemberek és átlagemberek együtt végezték a tisztító szertartásaikat, áldoztak a kamiknak(shinto szellemek, istenségek), stb.Ilyet se látni nagyon errefelé.

A szamurájkardot meg ne hasonlítsuk már össze egy íjjal, látszik, hogy nem értesz hozzá. Egy EREDETI japán katana azért kerül sokba, mert elképeszetően bonyolult az elkészítési folyamat, nem gépekkel készítik, hanem középkori módszerekkel, HÓNAPOKIG. Ezek igazi kézzel készített remekművek, némelyeknek a minősége és értéke felbecsülhetetlen. Tehát ne hasonlítsuk egy netről rendelt pár tízezer forintos "honfoglaló íjhoz".

2011. okt. 30. 17:26
 26/31 A kérdező kommentje:

"A szamurájkardot meg ne hasonlítsuk már össze egy íjjal, látszik, hogy nem értesz hozzá. Egy EREDETI japán katana azért kerül sokba, mert elképeszetően bonyolult az elkészítési folyamat, nem gépekkel készítik, hanem középkori módszerekkel, HÓNAPOKIG. Ezek igazi kézzel készített remekművek, némelyeknek a minősége és értéke felbecsülhetetlen. Tehát ne hasonlítsuk egy netről rendelt pár tízezer forintos "honfoglaló íjhoz"."

Tetszett, amit írtál, de ez a végére nem kellett volna.

Én tudom, milyen egy katana (tudom, mitől olyan drága, milyen mestermunka, milyen becses dolognak számít), de a jelek szerint neked fingod nincs, hogy mi egy honfoglaló íj. Persze, lehet rendelni neten is pár tízezer forintért (csendben megjegyzem, katanát is, csakhogy akkor az nem a japán eredeti, hanem valami tömeggyárott termék), ugyanis mindenből van eredeti és kiváló minőségű és hamisítvány is. Egy eredeti magyar honfoglaló íjat több ÉVIG készítenek, és van olyan mestermunka, mint a katana. Sőt, még jobb is. Sokkal bonyolultabb, itt már a fizika, dinamika, az anyagok komoly szerepet játszanak, tudom, hogy a katana esetében is, de az íj mégiscsak egy mozgó eszköz, és nagyon összetett dolog. És szintén lehet felbecsülhetetlen értékű, Kassai is kézzel csinálja, középkori módszerekkel. Úgyhogy csak óvatosan, mielőtt leszólod.

2011. okt. 30. 22:52
 27/31 anonim ***** válasza:
84%

Igazad van, sajnos rosszul fejeztem ki magam. A katana valószínűleg azért népszerűbb és drágább, mert a japán kultúra a fent említett okok miatt a külföldiek(és esetleges itthoniak) számára sokkal érdekesebb. Több filmben látni katanával hadonászókat, mint magyar honfoglaló íjjal lövöldözőket :)

De ne érts félre, tisztában vagyok az ilyen dolgok értékével, lévén középkori fegyvereket gyűjtök már egy ideje ( bár íjam az még nincs, katanám igen :)) )

2011. okt. 31. 12:56
 28/31 anonim ***** válasza:
78%
Megmondom, miért drágább egy katana (nem a gagyi műanyag, hanem az igazi mestermunka), mint az íj. Azért, mert az íjakat itthon készítik magyar emberek, itt van helyben. Egy eredeti katanát viszont ha megrendelsz Japánból, több ezer kilométert kell "utaznia", mire eljut hozzád, plusz a vámok, plusz ez meg az, ami így összeadva nem kis pénz. Ha ezt is figyelembe vesszük, máris érthető, miért kerül többe, nem?
2011. okt. 31. 14:18
 29/31 A kérdező kommentje:
Érthető, de itt nem az árról volt szó, hanem az elkészítés kifinomultságáról, a technológia bonyolultságáról arról, milyen mesteri munka.
2011. okt. 31. 14:36
 30/31 anonim ***** válasza:
78%
Japánban is gyártanak íjakat évekig, gondolom az is olcsóbb, mint a katana. De szerintem a honfoglaló íj jobb, mint a japán íj. Egy szamurájkardnak viszont tényleg nincsen párja. Esetleg csak az arab assassinok damaszkuszi acélszablyái érhetnek a nyomába...
2011. nov. 2. 16:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!