És most ez hol válasz, már nem azért? Tudom, hogy nem csak "náci jelkép", de azért mégsem olyan gyakori a nyílt utcán. Itthon Bp.-n is láttam indiai boltban szvasztikával díszített cuccokat, hogy írjak ellenpéldát is. Arról nem beszélve, hogy bármi, ami kapcsolatba hozható a Harmadik Birodalommal, az véletlenül sem polkorrekt, és általában üldözik, ezért lepődtem meg rajta.
2011. okt. 14. 23:59
3/8 anonim válasza:
Le kellett volna verni a diszítést?
ezt az épületet 1901-ben építették. Műemlék. Nem lehet
2011. okt. 15. 00:03
4/8 anonim válasza:
engem se zavar de azért tiltakozzunk ellene fújjj nácik fuck fascism before it fucks you fuck fuck those fucking fascist fucking fucks
2011. okt. 15. 00:17
5/8 A kérdező kommentje:
A legelején írtam, hogy engem nem zavar!!! Most minek kellenek ezek a kretén kommentek? Nem akarok ellene tiltakozni, se leszedetni. Épp, hogy furcsállom, hogy megmaradhatott. Németországban még a himnuszt is megváltoztatták a Harmadik Birodalom után. A 2. válaszolónak: valami bővebbet tudnál írni róla? Vagy valami linket, ahol leírják. Miért elefánt? Nem nagyon őshonos Dániában. És miért horogkereszt? Van köze a nemzetszocializmushoz, vagy mit jelent a dán kultúrában? Zsidók sose pereltek érte?
2011. okt. 15. 11:56
6/8 anonim válasza:
A XIX. században Dániának több indiai garmata volt (ezeket eladták később az angoloknak) Nagy divat volt az indiai kultúra, bútorok, fűszerek. A hadseregbőlsokan szolgáltak ott majd tértek haza gazdag gyűjteménnel. Ebben az időben szerte európában,azokban az országokban amelyeknek gyarmataik voltak számtalan ilyen stílisú (ilyen díszítésű) épület épült.
Itt nem náci horogkereszt van,hanem a hindu jelkép
2011. okt. 15. 13:18
7/8 A kérdező kommentje:
Köszi, így már értem. Közben utánaolvastam az angol wikiben írják, azért 4 elefánt van, mert a góré 4 gyerekét "jelképezi". Esetleg a többi szimbólumról tudsz valamit?
2011. okt. 15. 13:22
8/8 anonim válasza:
Ez szvasztika, nem horogkereszt. Ha igaza van a válaszolóknak, akkor még híre nem volt náciknak, amikor ez épült.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!