Mi az a szalagavató?
Az kiknek van meg mit csinálnak és mi az értelme?
Köszi előre!
A középiskola utolsó évében van ez az ünnepség, valamikor télen. Kapnak egy szalagot, amit ünnepélyes keretek között a ruhájukra tűznek. Utána rendszerint bál is van, meg az iskola hagyományaitól függ, hogy még mi. A legtöbb helyen illik/szokás ezt a szalagot az érettségiig viselni (általában kabáton).
Szalagavató:
végzős osztályok valami műsorral állnak ki a szülők és tanárok elé, majd megkapják a szalagot, a jelzést, hogy közeleg az érettségi!
Jó kis hagyomány, de én a szalagot nem hordtam. Valóban költséges, mert aki tánccal készül, bizony kölcsönözni kell a ruhát, sőt az én osztályom kemény ezreket fizetett tánctanárra is.
A legfontosabb talán az volt, hogy volt egy felejthetetlen esténk a hivatalos műsor után éjszaka! :-)
"lehúzás az egész, régen se volt ilyen akkor most nemtudom minek ez az egész. "
Divat mindenre azt mondani, ami nem tetszik, hogy "régen se volt ilyen"? Basszus, a 75 éves nagymamámnak is volt szalagavatója, sőt, a 80 éves nagyapámnak is.
Ha lehúzás, ne menj el.
"Ha lehúzás, ne menj el."
Nem egy tradíció szerény megtartásáról van szó.
Láttad a lányok ruháját hirdető lapokat? (20 ezer Ft.)Vagy tudod-e mennyibe kerül egy ilyen hóbort?
Gondoltál arra, hogy a mai helyzetben, hányan nem engedhetnék maguknak ezeket a költségeket?
Ha gyermeked érintett, akkor sem mondhatod, hogy nem mész el, ha anyagilag csődben vagy(-unk)
Könnyen mondod: Ha lehúzás, ne menj el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!