A britek tényleg felsőbbrendűeknek érzik magukat a többi népnél?
Nagyon sok helyen hallottam már azt, hogy a britek nagyon el vannak szállva maguktól, merthogy egykoron meghódították a fél világot, és az ő nyelvük a világnyelv, stb.
Ez tényleg így van? Én még nem találkoztam angolokkal/skótokkal, de már sok helyen hallottam ezt.
Nem. Vagy legalábbis nem a normálisak. Akik szeretik a hazájukat azok nyilván büszkék vagy ilyesmi.
Nekem vannak angol ismerőseim, és jó arcok. Nem mondanám őket beképzeltnek. Rendesek. Körbevezettek Londonban, pedig akkor találkoztam velük először, és nem is volt kötelességük eljönni velem, csak elkísértek. Megmutatták a legjobb szórakozóhelyeket meg minden.
Skótokról/észak-írekről/walesiekről már nem tudok nyilatkozni.
Elég nagy nép, gondolom van ilyen is meg olyan is.
Szerintem ez nagyjából minden népre, azaz a nép egy részére igaz. Nálunk is egy csomóan jönnek olyanokkal, hogy a magyarok minden más nép fölött állnak, Isten kiválasztott népe, mennyi Nobel-díjasunk van, stb. Pedig ha megnézzük, mindig is egy icipici ország voltunk, nem csináltunk semmi világméretű dolgot, talán csak a nándorfehérvári győzelem az, ami Európa számára valóban életbevágóan fontos volt, a világ nagy részén meg azt se tudják, hogy létezünk.
Erős a gyanúm, hogy ez nagyjából az összes többi országgal is így lehet.
A franciákról hallottam én is ezt.
Angliában éltem 1,5 évet, soha nem találkoztam ilyennel amit említesz.
Nagyon kedves, segítőkész népnek tartom őket, nekem magyarnak kissé "bárgyúnak" tűnik a stílusuk, de inkább ez a kedves mosolygás minden idegenre, mint a magyarok mentalitása, hogy ha valakire rámosolyogsz az utcán, azt hiszi belé akarsz kötni, vagy kinevetted...
Szerintem abszolút nem, bár ha mégis, akkor azt mondom van mire.
Ezzel szemben akikről úgy vettem észre, h el vannak szállva maguktól azok a romák, csak az a gond, h a semmire.
Szerintem a brit öntudatra gondol a kérdező, arra az évszázados hagyományra, hogy ők kellenek, hogy legyenek a legjobbak, ők a nagy világhódító nemzet, mindenhova elviszik a királynő zászalját... mint a Legyek Urában: " Angolok vagyunk, és az angol mindenben az első...". Plusz
tele vannak olyan hagyományokkal, amik nekünk szokatlanok, vagy nevetségesek: bal oldali közlekedés, más mértékrendszer, más pénznem, hollókat tartanak a Towerben csak azért, mert állítólag ha azok elmennek, összeomlik a birodalom, pirostelefonfülkék, bobby-k, a mindenkori angol uralkodó máig sem léphet be az Alsóházba, csak mert a 17. században Károly elárulta a népét, stb. Nekem ez a nagy hagyományosságuk tűnik kissé furának...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!