Miért piálnak a finnek?
Gondolom az ott program, nem igazán lehet csinálni mást(?)...
A svédekkel meg a norvégokal együtt piálnak, keményen űzi mind.
Szerintem a legnagyobb gond, hogy Finnországban annyira nem "ciki" részegnek lenni. Pl. céges bulikon mindenki iszik, a főnök persze a legrészegebb, szóval nincs senki aki miatt ne lehetne inni.. Ha ingyen van akkor pláne isznak..
Finnországban az alkoholt nem lehet boltban vásárolni, kivéve a sört és a sidert. Pontosan ezért sokan szerintem nem is tudják, hogy ezek is alkoholos italok..
Finnországban nincs az, mint Magyarországon, hogy nem vezethetsz ha megittál egy sört. Itt pár pohár még belefér..
Az ünnepeken "muszáj" inni, főleg Vappukor (máj.1) ilyenkor nem érdemes Helsinki központjába menni, mert mindenki részeg..
Sajnos nagyon sok alkoholista van Finnországban és hiába vannak jó szociális szolgáltatások nekik, kevesen veszik igénybe. (inkább csak kényszerből járnak ilyenkre).
Viszont sok finn kikéri magának ha azt mondják, hogy a finnek sokat isznak. Szerintük semmivel sem rosszabbak, mint más országban. Itt is vannak olyanok akik nem isznak, sokan szoknak le róla ismerek olyat is aki 20 éve nem józan. A legnagyobb gond szerintem az, hogy a finnek nyíltan csinálják, parkokban, külföldön, sportrendezvényen, koncerten szégyen nélkül elvannak tök részegen.
Én olvastam egy statisztikát hogy a finnek között a legtöbb az öngyilkosok száma!!!!Ezt nem gondoltam volna róluk.Valószínüleg az ivásuk a depivel kapcsolatos lehet.
Bár én Angliában élek és itt is mindenki vedel kőkeményen mégsem depressziósok.Bár itt a közösségi élet ugye egyedül a pubban zajlik,sokan lakást is úgy vesznek hogy közel legyen ! Elég furi... :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!