Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért kell Magyarországon...

Miért kell Magyarországon erősíteni a cigány, román szokásokat, dolgokat?

Figyelt kérdés

Annyira idegesítő, hogy Magyar vagyok, Magyarországon, de egyre többet beszélnek a TV-be újságba a "romákról" cigányokról.

Ők nagyon vallják magukat MAGYARNAK, amikor szerintem nem sok közük van ehhez az országhoz, csak annyi, hogy ITT élnek. Az is vicces, hogy a múltkor a MAGYAR népzenéről beszéltek, hogy meg kell ismertetni a világgal, és cigányok énekeltek CIGÁNY nyelven, és ott hoppoztak, meg mulatoztak, és ezt mondják ők "TRADICIONÁLIS MAGYAR" népzenének??!

Persze, ha ennyire magyarnak akarják magukat mondani, akkor miért nem tesznek érte?

Nekem már volt, hogy beállt elém egy cigány a sorban, és én szóvá tettem(szóvá is fogom) és elkezdett velem vitázni, hogy "Én nem is álltam a sorba...stb" és akkor mikor vissza szóltam elkezdett cigányul ócsárólni engem...

Komolyan minek kell a cigányokat magyarnak nevezni?

Engem nem zavartna, tudom, hogy ÍŐk is "emberek", de akkor ha így van, miért nem próbálnak meg úgy viselkedni, és miért hívják magukat magyarnak, ha Ők "büszkék" a származásukra(mert nem egy mondta nekem, hogy Ő büszke, hogy cigány.

Nem rasszizmusból mondom ezt, csak nem értem, minek ez az egész.

Amerikában is megkülönböztetik a dél amerikaiakat...

2011. jún. 30. 20:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
14%

Tisztelt elöttem szóló!

Szerinted a magyar emberek teljesen tisztességes,rendes emberek...hát kérdezem én hol is élsz??csak azt veszed érsze ami a cigányokrol szól,amit a 'magyarokrol' 'rnak azt nem,vagy csak nem akarod észre venni, elötted szóló kutató Úrnak teljes mértékben igazat adok,és hiába itélik el sokan a cigányoka nézze meg mindenki legalább 1 cigányt mindenki ismer a környezetében,csak épp lehet nem tudja rólla vagy nem látszik rajta....Lehet épp TE is az vagy..ismered a család fádat rendesen??

2011. júl. 13. 22:24
 12/14 anonim ***** válasza:
66%

Tisztel 22:24-es!

Nem bántásból mondom,de egy kicsit szedd összébb a gondolataidat mert az utolsó 3 sorod elég nehezen értelmezhetőre sikerült.

2011. júl. 13. 23:11
 13/14 anonim ***** válasza:
14%
kiváncsi lennék ha 14 órát dolgoznál 2szer egymás után alig 5 ora alvással neked hogy sikerülne irnod ???a lényege az volt lehet éppen te is cigány vagy csak éppen nem tudsz rolla..és biztos vagyok benne hogy van a környezetedben is cigány és ismered is.ez lett volna a lényege Tisztelt kötekedö..
2011. júl. 14. 14:22
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Mert meghalt Adolf Hitler.
2011. dec. 29. 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!