Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Megéri Amerikába kimenni,...

Megéri Amerikába kimenni, "egy jobb élet reményében"?

Figyelt kérdés

Annyi jót hallok onnan: "szabad ország, mindenki teheti amit szeretne, munka az van, ha dolgozni szeretnél van rá lehetőséged, kis munkával is élhetsz elfogadható szinten, nem kell szegénységben nyomorognod, meg az adók miatt aggódni, hogy nem tudod kifizetni. Autót lehet, nem nagy szám, mint itt, kitudod fizetni a benzint."

De, egy két ember meg azt mondta, kimehet oda dolgozni, ott élni, de ha nincs valami betegbiztosításom, akkor sz*rban vagyok, és a bevándorlókkal csináltatnak olyan munkát, amit az Amerikai Őslakosok, nem vállalnak el, és Én sokkal olcsóbban csinálhatom meg.

Ilyen gyümölcsszedés, meg takarítás, meg mosogatás.

Van rá esély, ha kimegyek oda élni, jobban élhetek jobb színvonalon, mint most Magyarországon "átlag" színvonalon?

Kinek higgyek?

2011. jún. 23. 13:09
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

"én nyaralni voltam LA-ben"

Nyaralni meg valahol elni nem ugyanaz...Budapesten is nagy elmeny kirandulni 5 napig kulfoldikent, aztan megut a valosag. Mashol is. A betondzsungelt is meg lehet unni.

Szerintem az a jobb, ha tobb kultura hat a vilagra, igy van opcio, nemcsak egyet nyomatnak. Ha minden nap reggelire, ebedre, vacsorara is csokitorta van, megunod elobb-utobb es meg is undorodsz tole. Igy vannak az emberek USA-n kivul az amerikai kulturaval. Szemely szerint ugy gondolom, hogy vannak dolgok, amiket erdemes lenne atvenni a japan kulturabol. Eleg jol ismerem azt a vilagot, mert a ferjem felig amerikai, felig japan. A kinaiakrol nekem is csak sztereotipikus, felszines tudasom van leven, hogy sosem jartam ott, igy nem tudom, hogy onnan milyen jo dolgot lehetne atvenni toluk a kajajukon kivul, mit tudnak adni az olcso termekeken tul a vilagnak.

2011. jún. 24. 17:26
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Végigolvastam mindenkit, és csak annyit tudnék hozzáfűzni, hogy régen megérte, már nem. Évek kérdése és a drága jó USA-ból semmi nem marad, az egész állam Kínából él. A kis csíkszeműek pedig már kezdenek besokallni a sok jenki adósságtól, elmaradástól. Csak egy példa: a komplett amerikai sereget, háborúkat, fegyverzetet, flottát, repülőket, mindent, de mindent, ami háborúval kapcsolatos, Kína fedez......... Szóval ha már külföld, és más kontinens, akkor Kína.
2011. szept. 20. 09:39
 13/22 anonim ***** válasza:
68%

"Egyszer el kéne menned Amerikába,

rabsorban élned egy szabad világba'.

Kezedben hamburger, hot-dogot árulva,

az Ígéret földjével rendesen átkúrva"

(FankaDeli)

2011. szept. 22. 12:42
 14/22 anonim ***** válasza:

A válasz egyértelműen nem. Egyrészt, mert undorító, mocsok az egész, kulturális és társadalmi fertő. A primitivizmus fellegvára. És ez már minket is megfertőzött.

Másrészt:

[link]

Magyarul:

[link]

2011. szept. 22. 13:27
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
A japán kultúra meg természetesen nem tetszhet mindenkinek. Viszont a nagyon régi és szép, így azért leminősíteni nem szép dolog. Nem csak animékből és idióta japán műsorokból áll. Aki csak ezek alapján minősíti és hasonlítja az amcsi kultúrához, az magát írja le.
2011. szept. 22. 13:34
 16/22 anonim ***** válasza:
1 gallon = 3,78 liter de mind1..
2014. febr. 15. 16:39
 17/22 anonim válasza:
59%

Látom, hogy enyhén szólva sem túl új a kérdés de azért bele vágok...

Annyi lehetetlen választ olvasok itt. De most bátor leszek és szembe futok a tömegnek... :D Ne kövezzetek meg..

De mi kint élünk Manhattan-ben, már húha! Isten tudja hány éve.

Még egyetem után jöttem ki, és én is mint kedves kérdező vágytam az Amerikai szabadság" álomra. És hagy mondjam el... Hogy még ha egy iskolában voltam takarító nő akkoriban...Iszonyatosan boldog voltam. Mindig mosolyogtam. Bár más mocskát takarítottam végre ot lehettem ahol lenni szerettem volna. Magyarország folytogatásából kiszabadulva.

Aztán persze nem sokáig maradtam takarító nő sem. Később Mekikben pénztároskodtam, aztán aszisztensként dolgoztam egy gazdag egyéni vállalkozónak. Annyi pénzből egy hónapra, ami másfélszer több mint otthon. Volt mit félre tennem. Nem voltam gazdag. Aztán megismerkedtem a férjemmel. Akitől van két kisfiam már. Van zöldkártyám, és felhasználva a diplomám esküvő szervezőként dolgozom.

Mindkét kisfiam itt született. Amerikai nevük van, ugyanúgy beszélnek angolul mint magyarul anyanyelvi szinten. Mindenki kedves velük. Itt járnak iskolába. A legkisebb 5 éves, és most fogja kezdeni a sulit.

Szóval csak annyit: Ez az amerikai álom létezik! Igenis van, és megvalósítható. De azt tudni kell, hogy itt sem kakkantanak illatosabbat az emberek. A sikerért, s pénzért itt is meg kell dolgozni ugyanúgy (vagy mégjobban kell akarniÖ mint Magyarországon.

Semmi pénzért nem mennék vissza Mo.-ra. Amerikai az otthonom. Az Amerikai himnuszt éneklem, és büszke vagyok rá :)

2016. aug. 16. 14:16
 18/22 anonim válasza:
Az amerikai himnuszt éneklem ha megszólalnak az újévi tüzijátékok*
2016. aug. 16. 14:19
 19/22 anonim ***** válasza:
Kinek szurkoltál az olimpián? Phelps vagy Cseh Laci? DiRado vagy Hosszú Katinka? Ledecky vagy Kapás Bogi? Magyarország vagy USA?
2016. aug. 21. 11:34
 20/22 anonim ***** válasza:

Attól függ ha tudsz azonosulni az amcsi feeling-el,

ha megy az "amerikai" angol, ha bírod a multikultit, rugalmas vagy tudsz alkalmazkodni a gyorsan változó körülményekhez, szereted a nyüzsgést, szeretsz ismerkedni, nem félsz a melótol, szereted a jó amcsi kajákat stb akkor ki kell próbálni oszt evésközbe jön meg az étvágy, vagy épp elmegy.Embere válogatja.Magadnak kell érezni hogy bírod a kinti gyürődést. Ezt nem lehet előre látni minden ember más és más .Van aki örül annak hogy van tengerpart tud jókat zabálni van alkalmi melója van kocsija van tető a feje fölött,stb. Nem kell sok a boldogsághoz . Tudni kell minek a miértjét , mi hogyan müködik ,tudni kel bizonyos szabályokat, tudni kell mihez hogyan lehet hozzájutni ergo beszélni kell angolul s ha ez megvan akkor ellehetsz odakintt akár életed végéig .Alkalmi meló mindig akad .Kelet európaiakon, vagy a latinokon keresztül megoldható az auto vásárlás esetleg a szoba v lakásbérlet is.Ismerkedni kell emberekkel hogy legyen aki tud neked segiteni ebben-abban. Az európából érkező kaukázusi migráns feketemunkások segitségre szorulnak mivel odakint nincsenek jogaik egy csomó mindent nem tudnak elintézni mert a kinti törvények ellehetetlenítik az életüket . Kiskapuk persze mindig akadnak.

Multimillomos nem leszel de világot látsz ismerkedsz tanulsz ezáltal is gazdagodsz .

Kérdésedre még csak annyit hogy a mezőgazdasági szezonális munkaválllók(gyümölcsszedők) vizuma a H2A a takaritóké mosogatóké a H2B 1évre szól ami +2évre lehet meghosszabitani .

Elmondom azt is hogy miért "NEM" fogsz tudni innen magyarországról munkavizumot intézni:

1-Magyarországon NINCS bevándolási ügyvéd aki ilyesmivel foglakozik.

2-Ahhoz hogy vizumot kapj neked kellene találnod egy kinnti céget odakinnt aki hajlandó téged(szponzorálni) alkalmazni ami reménytelen.Tehát ehhez magyarországról kellene pályáznod kinti állásokra.

3-Ha a munkáltatók meglátják az önéletrajzodban magyar lakcímed meg magyar telefonszámod dobják is kukába reszuméd.

Soksikert ;-)

2017. júl. 24. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!