Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A magyarországi muzulmánok a...

A magyarországi muzulmánok a kórházban metéltetik körül lányaikat?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy tkp. tilos, de "jószívű" dokik elvégzik egy "pofa bagóért"
2011. jún. 11. 21:45
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Már bocs kérdező, de roppant tájékozatlan vagy, nem csupán muszlimok metétletik lányaikat, hanem azok a közösségek is ( nem feltétlenül vallási!), ahol ez hagyomány, itt szó nincs a vallásról.Európában illegális, aki ilyet tesz, büntetendő, az már más kérdés, hogy jó pénzért gyakorlatilag minden orvos megvehető, főleg itt kishazánkban, elképzelem, hogy képesek meghamisítani egy diagnózist, ami kitér rá, hogy el kell távolítani a klitoriszt vagy a szeméremajkakat, vagy mindkettőt.Igaz, ez már olyan kirívó eset, hogy inkább végzik el "házon kívül, fű alatt", gondolom altatással, érzéstelenítéssel, szakszerűen.Már amennyire egy ilyen ocsmányságot lehet...Mert az!
2011. jún. 15. 12:20
 12/16 A kérdező kommentje:

>> Már bocs kérdező, de roppant tájékozatlan vagy, nem csupán muszlimok metétletik...

Kacagnom kellett ezen, azaz hogy egy kérdező tájékozatlan..., éppen azért kérdez, hogy ne legyen tájékozatlan. Utána nézve kiderült, hogy éppen az ellenkezőjét mondta:

(komment 06-11 22:45) >> Igaz, hogy nem vallási előírás, mégis kizárólag muzulmánoknál fordul elő a leánygyermekek megcsonkítása <<

Tehát kizárólag muzulmánoknál fordul elő, nem azért mert muzulmánok, hanem azért mert pont ott terjedt el ez szokás, ahol az iszlám is elterjedt. Fiúgyermekeknél más a helyzet, elterjedt máshol is, különböző okokból.

2011. jún. 16. 11:37
 13/16 anonim válasza:
én azt hallottam, hogy vannak olyan nők, akik mindenféle vallási meggyőződés nélkül bevállalják ezt szimplán plasztikai műtétként. ausztriában volt is egy ilyen botrány, hogy elvileg nőket csonkítanak, aztán meg mutattak egy képet, hogy ügyféli igényre mit csinálnak, és aztán meg kiderült, hogy csak a szeméremajkakat rövidítik meg azoknál, akik hosszúnak találják :D még esztétikusan is nézett ki szerintem.
2011. dec. 30. 01:30
 14/16 anonim ***** válasza:

A körülmetélést a muzulmánoknál végzik, valamint rengeteg afrikai törzsben is szokás, bizonyos dél-amerikai törzseknél is, sőt még ázsia bizonyos területein is. ( itt most a női körülmetélésről beszélek).

A férfi körülmetélést igazából fölösleges belekeverni ebbe a dologba, mert az nem gondolom, hogy akkora szörnyűség, mintha egy nőt metélnek körül.

Kérdésre válaszolva pedig, biztos vannak olyan orvosok akik pénzért elvégzik... Ebben legalább anyira biztos vagyok, minthogy zöld a fű.

2011. dec. 30. 12:24
 15/16 anonim ***** válasza:
2011. dec. 30. 17:52
 16/16 anonim ***** válasza:
Szerintem a férfiakat megcsonkítani legalább annyira undorító, főleg pici gyerekeket.... velem is ez történt és nem is tudom használni a péniszem, csak arra, hogy pisiljek. Ezek után álljon elém bárki és merje a szemembe mondani, hogy ez egy normális műtét és semmi köze a csonkoláshoz....
2012. jan. 16. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!