Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Hogy adhattak Dúró Dórának...

Hogy adhattak Dúró Dórának ilyen hülye nevet?

Figyelt kérdés
Névadáskor fontos, hogy pl. rövid vezetéknévhez hosszabb keresztnevet illesszünk, a két név ne csengjen komikusan össze, stb. Persze, ez izlés dolga, de szerintem a Dúró Dóra eléggé mesterkélten hangzik, valahogyan nem illik össze.
2011. jún. 6. 23:43
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
77%

Vannak meggondolatlan szülők. Pl. sok nő van, aki már gyerekkorában eldönti, hogy márpedig a gyerekének ez meg ez lesz a neve, aztán tök mindegy, hogy az apa vezetéknevéhez nem is illik az a név, de hát ők azt már eldöntötték, az lesz és kész. Ismerek ilyet, akinek az a neve, hogy Ágas Ágnes. Szerintem hülyén hangzik, de az anyuka már gyerekkorában ezt találta ki, csak akkor még nem tudta, hogy a férje vezetékneve Ágas lesz. De ilyen esetben azért nem kéne ennyire elvakultan ragaszkodni egy adott névhez, na meg manapság már a vezetéknévvel is lehet variálni, csak persze vannak, akiknek ez már nem fekszik, illetve régen nem volt erre azt hiszem lehetőség.

Illetve ott vannak még a vicces kedvű szülők, akik úgy gondolják, hogy az ilyen névadás vicces, jópofa. Nem gondolnak abba bele, hogy a gyerek általában az egész életét azzal a névvel éli le. Persze akinek ilyen neve van, az megszokja, neki magának sokszor már nem is fura, csak ha bemutatkozik valahol, akkor általában mosolygást vált ki az emberekből.

2011. jún. 7. 08:57
 12/25 anonim ***** válasza:
84%

szegénnyel tényleg kitoltak a szülei. én is hallottam már vicces-hülye neveket, sajnálom is érte a viselőjét.

nekem pl nagy kedvencem az Ákos név. de mivel nagy esély van rá, h a gyermekem a Molnár vezetéknevet kapja, így hülyén hangzana: molnáRÁKos... :D

majd kitalálok valami mást. a lényeg, h jól hangozzon a név, és ne keltsen visszatetszést, vagy röhejt.

2011. jún. 7. 12:52
 13/25 anonim ***** válasza:
66%
Egyik Para vezetéknevű ismerősöm a Zita nevet adta a lánynak..Szerintem nem fix az ilyen......:|
2011. jún. 7. 14:20
 14/25 anonim ***** válasza:
73%

Utolsó: Ez nagyon durva. :D

Amúgy is szerintem a névadáskor fontos a vezetéknév. A két névnek egymáshoz kell passzolnia. A Dóra név nagyon szép, csak a Dúróhoz nem illik, amivel alapvetően megint semmi baj (elvégre örökölt). Szerintem a Krisztina név jobban illett volna hozzá, és az is szép: Dúró Krisztina. Nem jobban hangzik?

2011. jún. 7. 14:42
 15/25 anonim ***** válasza:
80%
Az én szüleimnek bezzeg volt agyuk, rendesek is. :D Pedig kb. ugyanígy megszívathattak volna. Apukámnak nagyon tetszett a Réka név, csak a Rókával irtó hülyén jött volna ki.
2011. jún. 7. 15:12
 16/25 tetris ***** válasza:
73%

Erről a névről nekem is a ganajtúró bogár jut eszembe.

Milyen hülye szülők vannak!!

2011. jún. 7. 16:04
 17/25 anonim ***** válasza:
62%
Én mondjuk ismertem Sárga Boglárka nevű egyént, és nekem nagyon tetszik a neve. Az Erdei Virág is tetszik. Mondjuk a Farkas Piroska már nem annyira (ilyenről is hallottam....) Különben is, a Fütty Imre mindent visz :-)) Vannak tényleg vezetéknevek, amikhez nehéz választani. A Dúró is ilyesmi mert elég hülyén hangzik. (Soroltam még példákat csak a gyk kiszűrte mint trágár beszédet...) Pedig tényleg van olyan akinek B.zi a vezetékneve!!
2011. jún. 7. 20:32
 18/25 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem aranyos.:)
2011. jún. 8. 11:27
 19/25 anonim ***** válasza:
A Till Atillát én is akartam írni, jól megszivatták a kis trillát...:D
2011. jún. 11. 17:00
 20/25 anonim válasza:
66%
a sulimba jár 1 olyan gyerek, akinek nem a vezetéknevével van a baj, de hát akkor is, hogyan lehet valakit úgy elnevezni, hogy Kovács Őszike Ágacska ????
2011. jún. 12. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!