, , Turbómagyarkodásnak" számít, ha június 4-én kitűzök egy Nagy-Magyarországos kitűzőt?
Önmagában nem. Csak azért az értelmesebbje nem fog leturbómagyarozni, mert felveszel egy kitűzőt.
Inkább az számít, hogy miért tűzöd ki. Június 4 ugye a trianoni béke évfordulója, a Nemzeti Összetartozás Napja (vagy mi a fene). Ha erre való emlékezésként, történelmi "jelképként" veszed fel, akkor semmi probléma nincs vele. Sőt.
Ha viszont a "Vesszen Trianon!"- és a "Mindent vissza!"-mentalitás hajt, az már nagyon is "turbómagyar"
Nem csak a Jobbik miatt ciki.
Sőt! Nem főleg nem miattuk, hanem az ordenáré módon ordibáló szavazóik miatt. (Tisztelet a kivételnek!)
Köszönöm a válaszokat.
Első: természetesen nem a ,,Mindent vissza!" gondolkodásmód miatt tenném. Nem is támogatnám a revíziót, mert egyrészt ugye esélytelen, másrészt valószínűleg csak rosszabbul járnánk vele (nagyon sok nemzetség, meg a kormány ugye egy harmadakkora országgal sem bír. De most ebbe nem mennék bele, hiszen nem az a témakör.)
Trianon meg a történelem legnagyobb igazságtalansága volt. Szerintem ezt mindenki beláthatja.
Ez azért meg már a ló másik fele.
A revíziót én sem támogatom. De a nemzetek önrendelkezési joga alapján szükségesnek tartom az etnikai alapú határok elérését. Viszont ezt is csak diplomáciai eszközökkel.
De ebbe nem akarnék most belemenni.
Abból, amit elmondtál, szerintem semmi probléma nincs azzal a kitűzővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!