Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Nincsnek Indiai vezetéknevek?...

Nincsnek Indiai vezetéknevek? Akkor így írják (lent)?

Figyelt kérdés

Azt olvastam, hogy konkrét vezetéknév náluk nincs, hanem az apa/nagyapa nevét kapják plusz névként, ami nekünk vezetéknévként hangzik. ( [link] )

Magyarra lefordítva, (hogy ne menjünk messzire) ha a nagyapámat Bélának hívták, apámat meg Józsinak, és én vagyok Géza, akkor a nevem B. J. Géza? A lányom meg J. G. Anna lenne?

Köszönöm előre is a normál (!) válaszokat!

2011. máj. 28. 22:22
1 2 3
 1/21 anonim válasza:
Szerintem igen.Én végülis így értettem.
2011. jún. 1. 15:57
 2/21 A kérdező kommentje:
köszönöm ^^
2011. jún. 2. 12:40
 3/21 anonim ***** válasza:

de ez csak tamil naduban van így

az ország többi részében van vezetéknév is

2011. aug. 13. 01:04
 4/21 A kérdező kommentje:
És milyen vezetéknevek vannak? Gondolom járatos vagy a témában, írnál párat? :)
2011. aug. 13. 14:48
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

persze :)

Das, Bharadwaj, Joshi, Mirsa, Govind, Bhatta, Prabhu, Jiva, Simha, Singh, Sundar hirtelen ennyi jutott eszembe

2011. aug. 13. 14:53
 6/21 A kérdező kommentje:
köszii! :D és ezeket úgy "angolosan" kell ejteni? mintha angol vezetéknevek lennének, vagy máshogy? ;)
2011. aug. 13. 17:42
 7/21 A kérdező kommentje:
És még egy: előre, vagy hátra kerülnek? (úgy emlékszem csak a japán teszi rajtunk kívül előre, de az indiairól nem tudom) :)
2011. aug. 13. 17:44
 8/21 anonim ***** válasza:

pl Ramanand Sagar (Ramanand a keresztnév, Sagar a családi)

másképp kell ejteni mint az angolt, más az akcentus, a j az dzs néha az a az á csak itt nem tudom úgy átírni

Ramandand Sagar= Rámánand Szagár

többnyire az s az sz akkor s ha h követi, sh pl. shree=srí

2011. aug. 13. 17:59
 9/21 A kérdező kommentje:
nagyjából értem. Bocsi, hogy tovább zaklatlak, csak végre találtam (jobban mondva rámtalált) valakit, aki ért ehhez, még az lenne a kérdésem, (gondolom most unottan sóhajtasz :D) hogy a becenevekkel hol van? Mármint, a magyar és az angol nagyjából logikusan becéz, (pl. a név felét elhagyja és egy "i"-t rak a végére) de az orosz meg számomra teljesen érthetetlen módon csinálja. (Dimitri-Gyimka) Az indiaiaknál ez hogy van? :)
2011. aug. 13. 19:27
 10/21 A kérdező kommentje:
Vagy tudsz esetleg olyan oldalról, ahol ilyenről van szó? Én csak a fönt említettet találtam, de úgy tűnik az nem általános. :)
2011. aug. 13. 19:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!