Hogyan lehet az hogy valaki retteg a pókoktól de a darázs nem érdekli?
"A darázs egy olyan állat,amelyiknek az égvilágon semmilyen haszna nincsen.
Bírom az ilyen válaszokat. "Haszon".
Mi a fenét értesz "hasznosság" alatt? A mi szempontunkból? Hát a mi szempontunkból tényleg nem valami hasznos, de a mi szempontunkból a legtöbb állat nem az. De kit érdekel a mi szempontunk? A természetnek teljesen más szempontjai vannak. Elvakult vagy!
Szerinted az embernek milyen haszna van? Ha a természet szempontjából nézed, mi egyfajta globális rákfene vagyunk, mindenhol elszaporodunk, aztán továbblépünk, ott is elszaporodunk és közben mindenhol pusztítjuk a közegünket. Ez kinek hasznos rajtunk kívül (még nekünk is csak rövidtávon...)?
"Még a szúnyoglárva is táplálékul szolgál egy csomó állatnak,a béka meg felnőtt korában is megeszi.Mindegyik állat a maga módján a természet körforgásában hasznos is,még a kártevők is.De a darázs??""
Szerinted a darázs kívül esik a táplálékláncon? Elmondom neked, egyetlen ilyen lény van és az az ember. Hogyne venne részt a körforgásban! Szerinted a darazsak nem esznek semmit és nem eszi meg őket semmi? Akkor elég nagy bajban lennénk, mert mindenhol csak darazsak lennének. Gyurgyalag, fecskék, darázsölyv, egyes pókok, kabasólyom-mindegyiknek ott szerepel az étrendjén a darázs.
Ha ennyire nem értesz hozzá, miért írsz?
Fóbiás? (Fóbia = lelkileg nem egészséges rettegés.) Kicsi korban bármilyen apróság kialakíthat benned egy félelmet az ahhoz kapcsolódó állatfajjal szemben.
Engem megharapott egy kutya mikor még csak 5 éves kisgyerek voltam. Odamentem megsimogatni erre az azt hitte a zsákmányát akarom és megharapott. Azóta tartok a kutyáktól. Nem túlságosan... De azért tartok tőlük.
Undorodom a gilisztáktól és egyéb férgektől. Ezek a kis izék alig kétcentisen bekerülhetnek az ember beleibe és ott méteresre megnőnek. Belülről zabálnak fel. Juj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!