Miért van ennyi, magát az "Éljük az életet! "-nézettel azonosító lökött fiatal?
Mindenhol ez a Carpe diem-szöveg, mindenki úgy hordja magán, mintha ő találta volna ki ezt az elvet. Mindenki úgy él, mintha holnap nem lenne nap.
Mitől féltek, tinik, fiatalok? Hogy jön a meteor 2012-ben? Miért jó ez? A "hogy legyen mit mesélni az unokáimnak"-elv értelmében sokan mindent őrültséget megcsinálnak. Állandó buli, drogok, cigi, piálás hányásig, szex mindenkivel... most komolyan erre akartok visszaemlékezni öreg korotokban? Vagy attól féltek, hogy nem lesz mit mesélni az unokáknak? Én nem tudom, egy gyerek számára mitől tanulságos az, ha megtudja, hogy a nagymama 16 évesen füvet szívott és már 23 egyéjszakás kalandon túl volt. Mi ebben a menő? Olyan lehangoló látni, hogy pl. egy ismerősöm, aki ártatlan, megbízható, értelmes lány volt, amikor megismertem (és az 15 éves korában volt, nem kisgyerekként!), mostanra karikás szemű idióta csitri lett, aki állandóan ugrál, nyafog, nyávog, úgy tesz, mintha óvodás kislány lenne, megjátssza ezt a "cukiságot", tudom róla, hogy droggal is került már kapcsolatba, cigizik meg ilyenek. Szerintem az, hogy "ragadd meg a napot", nem erről kellene, hogy szóljon. Nekem ez olyan dolgokat fed, mint bevallani a lánynak, hogy szeretem titokban, kipróbálni olyan dolgokat, amiket nem mertem, szándékosan eltévedni néha, lecsapni az olyan lehetőségekre, amik új helyekre visznek, új dolgokat kipróbálni. De én ezeket azért akarom, hogy szélesedjen a látóköröm és megtapasztaljam, mi tesz boldoggá, nem azért, mert "buli" meg "egyszer élünk". És nem tartoznak bele olyan dolgok, amikről tudom, hogy hülyeség kipróbálni. Most persze jöhetne az, hogy "de honnan tudod, hogy rossz a drog, ha sosem próbáltad?". Onnan, hogy látok olyanokat lezülleni, akik rászoktak. Szerintem a vonat elé ugrást sem kell kipróbálni ahhoz, hogy tudjam, hogy rossz.
Szerintem úgy, mint sok más mondást, ennek az értelmét is kicsavarták, lealacsonyították a saját szintjükre olyanok, akik még éretlenek hozzá. Nem tudom láttatok-e már olyan tinilányt, akinek fejébe szállt a népszerűsége, és megjátssza magát oly módon, hogy állandóan selypít, mosolygós fejeket rajzol, szökdécsel, mint valami óvodás, és "éljünk a mának!"-szövegeket nyomat. Engem ezek irritálnak.
Na eleget beszéltem, ti jöttök!
Szia! Teljesen egyet értek veled. Barátnőmmel mindig, amikor összeülünk, erről beszélünk, és nem bírjuk felfogni, hogy mit várnak az élettől ezek az emberek.
A volt középiskolás osztályomban mi ketten voltunk már év vége felé a kinézettek, azért, mert tanultunk, és mert voltak céljaink. És ezek a célok nem ezek voltak: szex (persze minden héten mással az éppen menő szórakozóhelyen), alkohol... Mi vagyunk/voltunk az abnormálisak. Volt 7-8 legjobb barátnőből álló csoport pl az osztályunkban, és olyan szinten buták voltak, ostobák, hogy amellett, hogy folytonosan kibeszélték egymást, amellett mindezt olyan minősíthetetlen szavakkal tették, amelyeknek jelentésével nincsenek tisztában. Pedig a legjobb barátnők voltak, elvileg, aztán kibékültek, és ismét imádták egymást. Hát ha ezeknek ez a barátság, köszönöm szépen, de az ellenségemre sem mondanék ilyen undorító, gyerekes dolgokat.
A másik meg a céltalanság. Halál komolyan azt felelték többen is arra a kérdésre, hogy hogyan képzeled el a jövődet, hogy majd egy gazdag férfi elvesz, és eltart. Érettségi előtt 1 nappal kérték el többen a tételsort (nem azért, mert tudták).
Tehát miről beszélünk? Kormány, hazai állapotok? Az ember nem törődik bele mindenbe, hanem küzd. Azért mert ilyen a kormány, mert ilyen meg olyan jövő várható, én nem adom fel, A normális ember sem adja fel, mert NEM TEHETI. Ez nem indok. Emellett a szülői nevelés sem indok egy bizonyos kor után. A helyzet szörnyű az országban, az én családomban még inkább, de nem fogom erre, nem fogom azt mondani, hogy erre hivatkozva én lehet bármilyen, nem adom fel, hanem mindig rázok magamon, és közelebb kerülök a céljaim felé, és ha kell, majd itt hagyom ezt az országot.
Visszatérve a témához, az a legszörnyűbb, hogy amíg te hibázol, és belátod, vagy van egy téves nézeted, de valamilyen módon aztán rádöbbensz, hogy az nem helytálló, addig ezek a fiatalok soha a büdös életben nem fognak rájönni, hogy hoppá, a kétszínűség, a céltalanság, a gerinctelenség nem azok a tulajdonságok, amelyekre törekedni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!