Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért ilyenek a magyar emberek?

Miért ilyenek a magyar emberek?

Figyelt kérdés
Szerintetek a Magyarországon élő emberek miért ilyen önzőek és "bunkók"? Pl. ha valaki fekszik az út szélén egyből arra gondolnak, hogy biztos részeg, közben lehet, hogy cukorbeteg vagy epilepsziás, de őket nem érdekli és ott hagyják. Vagy aki autót vezet, tudja milyen a magyar forgalom...
2011. máj. 11. 14:57
 1/4 anonim ***** válasza:
77%
Sőt, ami a legdurvább, hogy arctalan fórumokon csúnyán általánosítanak, kissé provokatívan :)
2011. máj. 11. 15:02
 2/4 anonim válasza:
74%

esetleg azért mert az út szélén fekvők 99%-a részeg?

ez ugyan az, hogy van olyan betegség, hogy alig eszik valaki mégis elhízik és tényleg nem tud mit csinálni. de ha jön velem szembe az utcán egy dagadt valaki akkor nem arra gondolok, hogy áá biztos beteg azér dagadt....

2011. máj. 11. 15:05
 3/4 anonim ***** válasza:
98%

Én inkább úgy látom, vannak jó és rossz emberek mindenhol. Volt olyan napom a múlt héten, hogy mindenki rámosolygott a kisfiamra, segítettek a babakocsit fel- és letenni a buszra, előreengedtek a sorban és még sorolhatnám. És pár nappal később majd megszakadtam, mert a magaspadlós buszra alig bírtam felszuszakolni a babakocsit, és elémtolakodott a boltban még az is, aki utánunk jött volna.

Tudod, rajtunk is múlik, nemcsak mindig a rosszat, negatívat kell észrevenni. Bízom abban, hogy a jóság, segítőkészség, kedvesség pozitív példa, és ragadós. Mindenki közömbösen bámul? Te mosolyogj! Senki nem segít a földön fekvőnek? Legyél te az első, aki odamegy és hívja a mentőket, ha az illető nem reagál a szólongatásra! Köszönj meg minden apróságot, én még azt is megköszönöm, ha a pénztárnál az előttem pakoló az ő és az én cuccaim közé kiteszi az elválasztó bigyót :), és ha egy eladó bunkó, közömbös, csakazértis úgy búcsúzom el tőle, hogy "köszönöm a kedvességét, szép napot!". Hidd el, észre fogja magát venni - elgondolkodik és a következő vevővel kedvesebb lesz!

Magyar forgalom? Ugye nem jártál még pl. Törökországban...? De erre is csak ezt tudom mondani: kezdd te a változást!

2011. máj. 11. 15:11
 4/4 anonim ***** válasza:
95%

En kulfoldon elek, de itt is igy van. Mert ezt diktalja a jozan logika. Azt hittem, hogy majd mas peldakat hozol, de ezek abszolut nem magyar sajatossagok.

"Vagy aki autót vezet, tudja milyen a magyar forgalom..."

Ezt meg nem ertem. Ha valaki vallalja, hogy oda ul a volanhoz, azt vallalja, hogy tud vezetni x orszagban. Ha ezt nem tudja vallalni, akkor vezessen mas vagy jarjon tomegkozlekedessel. Ha mas kulturabol jott, akkor tanulmanyozza a tablakat, a KRESZ-t. A ferjem nem magyar, masfele tablakhoz szokott es mielott elkezdett vezetni, atnezte oket, hogy tudja, mire szamitson. Forgalom? Hat az a nagy varosokban mindenhol necces dolog...

2011. máj. 11. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!