Melyik ország himnusza tetszik a legjobban?
Figyelt kérdés
Elsősorban a dallamra, a himnusz zenei mivoltára gondolok, nem pedig az általa kiváltott érzésekre, mert így nyilván a legtöbb ember kapásból a magyart mondaná. Nektek melyik a kedvencetek? :)2011. ápr. 30. 16:56
11/25 anonim válasza:
Hú sok van. Magyar, német, finn, észt (ez a kettő lényegében ugyanaz), izraeli, francia, olasz, amerikai, orosz.
12/25 anonim válasza:
Magyar vagyok, nekem a magyar a legszebb.
13/25 anonim válasza:
Egyértelmű, hogy a magyar! Azon kívül szeretem a franciát, a japánt, de nagy kedvencem a dél-afrikai is.
14/25 anonim válasza:
Ha a nemzeti érzéseket félretesszük...
egyértelműen az orosz. Nekem toronymagasan nyer. És imádom az orosz népdalokat, de még a mozgalmi indulókat is (katyusa, poljuska, varsavjanka, trojka, korobuska stb.). Természetesen a dallamukat szeretem.
16/25 anonim válasza:
A német, francia, orosz, angol és a spanyol is szép. De szeretem a kazahot, törököt, és Pápua- Új Guinea himnuszát is. Izraelé se rossz. Sőt a szlovák, és román se (mármint a dallam). Az oasz és a magyar meg hatalmas király.
17/25 senkimajma válasza:
hazafias típus vagyok_ persze h a MAGYAR!
,,ISTEN ÁLD MEG A MAGYART,
JÓ KEDVVEL, BŐSÉGGEL..."
18/25 anonim válasza:
Azlert milyen vicces, hogy véleményeket, ízlést pontoznak le,,,xd
19/25 anonim válasza:
Az még viccesebb, hogy valaki, akinek a saját országa himnusza a kedvence, nem tudja, hogy az "áldd" ebben az esetben két "d". Az egyik legidegesítőbb hiba: mondd, áldd stb.
",,ISTEN ÁLD MEG A MAGYART,
JÓ KEDVVEL, BŐSÉGGEL..."
20/25 anonim válasza:
Jelen esetben tévedsz, eredetileg „áld” formában volt írva:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!