A magyarok többsége inkább konzervatív vagy liberális gondolkodású?
a magyarok hagyománytisztelőek, őrzik az értékeket. Ez régi feladatuk. Mindig is az volt. Pl. a magyarok többsége a legfőbb jelképnek a Szent Koronát tekinti. Európában a magyarok tartják legfontosabbnak a családot, a gyerekek jó nevelését.Ezek alapján én konzervatívnak gondolom, a szó legnemesebb értelmében. Ami nem mond ellent annak, hogy a magyarok mindig is újító, feltaláló nép voltak, mindig új megoldásokat keresnek:és közben őrzik a régi értékeket.
A magyar nem forradalmár nép(mint az orosz, francsia) hanem szabadságharcos nép. Kossuth, Rákóczi, Nagy Imre: mindannyian nem a régi rendet akarták felrúgni, hanem a régi rendet, a hagyományos törvényt visszaállítani.
Szerintem ez a magyar nép feladata is, a világ népei között! Megőrizni az eredeti értékeket a világnak. Nem véletlenül ilyen a nyelvünk is: a szavak még őrzik az eredeti jelentéseket, filozófiát hordoznak.
állítólag itt van a Föld szív csakrája - ha olvasol néha ilyesmiről - ez nem lehet véletlen.Még ha legenda is csak. A magyarok feladata: a megőrzés.
.."Az elmélet szerint Dobogókő nevében archaikus tudást őriz"...
"a magyarok többsége a legfőbb jelképnek a Szent Koronát tekinti"
Szerintem a magyarok többségének fogalma sincs arról, hogy a Szent Koronának milyen eszmei és politikai jelentősége van, azon túl, hogy "a Parlamentben van és koronázási ékszer".
Ugyanakkor azt sem hiszem, hogy a szabadságharcosok a régi rend visszaállítására törekedtek, de ha így is lett volna, nem az évtizedekkel vagy századokkal korábban élt magyarság határozza meg a mai jellemét.
Szerintem a magyarság egy kifejezetten liberális nép. Itt - a cigányoktól meg szlovákoktól eltekintve - nem jellemző a vallási és faji gyűlölet, senkit nem lincselnek meg, ha másképp gondolkodik, mint az átlag, az emberek nem igyekeznek folyton a múltba visszamerülni, és még mindig inkább hajlanak a kapitalizmus felé, mithogy álkommunista hatalom legyen ;)
a lincselés nem a konzervatizmus jellemzője.
Hagyományos érték a tolerancia.
Ez nem liberalizmus. Mindig is toleráns nép voltunk. Túlságosan is! Csak magunkkal szemben vagyunk szigorúak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!