Régen a magyarok b*szogatták a cigányokat?
Sokan mondják, hogy régen nem volt ilyen, mint most, hogy kirabolnak a cigányok, meg beszólnak, meg megkéselnek, meg nem hagynak tanulni, dolgozni, meglopnak.
Hanem a cigányok voltak elnyomva.
Komolyan? Régen a magyarok mentek oda 4-5 en egy cigányhoz egy bicskával, hogy add ide a pénzed, meg megverték, csak mert cigány?
Egyáltalán nem ugyanarról beszélünk. Te saját fajuk árulóinak nevezed azokat a magyarokat, akik nem ütik a cigányokat. Pedig ütnék ők (persze csak okkal, az pedig van bőven), de esélyük sincs rá. Ezt az előző hozzászólásomban ábrázoltam egy példával.
Jómagam, pedig elnyomott, tehetetlen, de szívós népnek tartom a magyarokat.
Van különbség? Igen.
Persze jelen vannak a nethuszárok is, akik állandóan mondogatják, hogy a hazaáruló magyarok nem tesznek semmit. Természetesen ezek az emberek sem cselekednek egyebet. Sőt...
Azért hazafiztalak, mert mivel szerinted én csak egy áruló vagyok, addig te egy cigány verő hazafi (az írásodból ez szűrhető le, még mielőtt kérdeznéd honnan vettem).
Egy szóval sem mondtam, hogy te vagy áruló, én is a vezetőinkre értettem a dolgot, nem rád mondtam, hogy áruló vagy.Én is a vezetőinkre gondoltam, csak én nem írtam külön le. Nem is ismerlek, és te sem ismersz engem. Ha meg nem ismerlek, addig nem szokásom semmi véleményt mondani, senkiről.
11:37-esnek teljesen igazad van, de mostanság aki hazafi az negatív. Sajnos. Nem így kellene nekik sem kimutatni hogy mit éreznek. nem kellene rendőröket dobálni, verni, ők semmiről nem tehetnek, parancsot teljesítenek. A parancs a sz@r, nem a rendőr.
Érdemes végignézni:
Már jó magam is megnéztem párszor. Nagyon tetszik amit mond, az is ha tesznek ellene. De a kérdés az: ez nem egy újabb hazugság? Annyit hazudtak már nekünk, hogy nem tudunk hinni.
Nagyon remélem, hogy így is gondolja és tesz is ellene. Ebben az esetben minden tiszteletem az övé. :)
Tegyük tisztába a dolgokat.
A cigányok Magyarországra a török hadsereggel érkeztek vagy menekültek előlük. Nincs belső írásbeliségük, 1417-ben Zsigmond király menlevelet biztosított számukra az országban.
Parasztfalvak és földesúri uradalmak számára nyújtottak szolgáltatásokat (pl. kovács mesterség, vályog vetés, rézedények készítése stb). Munkájukra szükség volt.
Mária Terézia és II. József sok rendeletet adott ki róluk. MT először Bácskán akarta őket letelepíteni, ezért megtiltotta a földesuraknak, hogy befogadják őket. Majd betiltotta a cigány elnevezést, helyette az új magyar (!) elnevezést próbálta bevezetni. Jobbágytelket, szerszámokat, állatokat kaptak és lehetőséget a munkára, de elszökdöstek a telekről. Majd besorolták a férfiakat a seregbe, de onnan is hazaszöktek. 1773-ban II. Józsefnek volt egy radikális rendelete: a cigánygyerekeket elvették a szüleiktől és paraszt családoknak adták őket (nem örökbefogadásról van szó, amolyan házicseléd féleség), de visszalopták a gyerekeket.
Végül a vármegyék hatáskörébe vonták őket, munkájukra ott volt is igény, semmilyen forrás nem említ összetűzést. Jókainál, Mikszáthnál meg is jelenik pár cigány szereplő, mint kedélyes, barátságos szereplők.
1944: a fajüldöző politika őket is érintette, de nem akkora mértékben mint a zsidóságot (a cigánytól nem volt mit elvenni). Cigány holokauszt = porrajmos. Az áldozatok száma kb. 5000-30000.
1950-60, a nehézipar és a bányászat felszívta a cigány munkaerőt (rakodtak, ásták, nehéz fizikai munkát végeztek). A cigány férfiak foglalkoztatottsága megegyezett a magyar férfiakéval (70-70%).
60-as évektől megindult a cigány értelmiség kialakulása, elsősorban művészek voltak.
De aztán jött a rendszerváltás, 1 millió munkahely megszűnt, először a szakképzetlen munkásokat bocsájtották el (cigányok). Így az új cigány generáció szakképzetlen és munkanélküli (ez egy ördögi kör).
Nos, így jutottunk el idáig.
Minden országból szépen kizavarták őket a ..csába csak mi hagyjuk hogy itt megtelepedjenek és ilyen jogaik legyenek meg nem mer senki semmit csinálni...ez szánalmas a részünkről. Mindennek fordítva kéne történni nekünk kéne baszogatni őket!
De hogy a kérdésre válaszoljak igen régen úgy volt. A rendőröknek ért valamit a szava és csináltak is valamit. Haverom apja mikor rendőrvolt látták az utcán a cigókat kiszálltak a kocsiból 2-en és jól megverték őket majd mentek tovább. Meg mesélték hogy egyik szórakozóhelyen elég sok cigány volt aztán megjelent egy skinhead banda oldalkocsis motorral oldalkocsiba harci kutyák és 5percen belül az összes cigány elment, egy se maradt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!