Ciki, ha mindig befújom magam teszterrel, ha drogériában vagyok?
Ezt nézd meg, és sokkal nyugodtabb leszel, amikor testert használsz. A riportban Zólyomi Zsolt, parfümőrrel beszélget Veiszer Alinda, többek között arról , hogy a hatalmas agyonreklámozott parfümök valójában mennyire nem minőségi termékek, és, hogy mekkora hasznot húznak az emberekből. Az ugye nyílvánvaló, hogy még a 30000Ft-os parfümöt is pár száz forintból állítják elő, és amit neked megkell fizetned az a szellemi termék, az hogy azt az illatot ki kellett találni. Na de a legismertebb márkák már nem fordítanak erre sok energiát, viszont a reklámozásra, és az arculatépítésre, magyarán a tömegek manipulására annál többet! Így amikor kifizetsz 10 vagy akár 30 ruppót egy populáris márkáért, gyakorlatilag a saját hülyítésedet veszed meg, és támogatod. ;)
Szóval nem. Nem ciki. Az sokkal cikibb lenne, ha a cég főnöke, Armani öltönyben, arany ékszerekben, kiszállna az aranykarosszériás autójából, majd odamenne és a kezedre csapna, amiért az 1 euróból előállított vécéillatosítójából magadra spricceltél 0,00005 millilitert. Hát szégyeld magad...
Elnézést, de a ma 11:59-es hozzászólást nem tudom szó nélkül hagyni. Ez a "magyar gondolkodásmód". Másképpen: "Moszkva tértől Szabadság térig hosszabb út, mint sokan vélik". Harmadik-féleképpen az a vicc jut eszembe, amikor az ördögök főzik a különböző nemzeteket, és a magyarok üstje mellé nem kell senki, mert azok úgyis visszahúzzák egymást.
Olyan szintű "agyficam"-ról van szó itt kérem szépen. Hogy, mert egy kiló kenyér előállítási ára 10 forint. Miért kerül 300 forintba? Mert megsúgom: nem 10 forint az előállítási ára, hanem 300 forint. Ebben benne van a búza ára, annak szállítási-tárolási költségei, (a termelő fizetése), az őrlés villamosenergiaára, (a malmos (molnár) fizetése, az atomerőműves fizetése), a liszt szállításának benzinköltsége, pékség - szintén sok energiát eszik egy kemence... Aztán az adók, amikből utakat csinálnak, a pékek tanárait képzik... Meg aztán ott van a leginkább irigyelt réteg: a "felsővezetés". Ők a nagygazdák, a vezérigazgatók, politikusok, de akár a közgazdászok, mérnökök... akik hatékonyabb folyamatokat csinálnak, hogy csak harmada annyi áram fogyjon, vagy eladják az afgánoknak a gabonát, ha sok van, vagy vesznek tőlük. És ha ezért nem 70 ezret visznek haza, mert csináltak havi 10 milliót, hanem mondjuk tisztán 200, vagy 400 ropit, az már milyen sok.
Változtatni kellene a gondolkodáson emberek! Nincs már kommunizmus. Ti akartátok, hogy így legyen, most már nem kell sírni! Mert akkor ezek a rejtett költségek el voltak titkolva, és teletömték a fejeteket, hogy minden ingyér van.
Én nem vagyok abba belenyugodva, hogy aki most magyar, az üljön le a s.. sejhajára, mert nem ér semmi annyit, amennyiért árulják, meg különben is ellopják az én pénzemet, akkor meg minek dolgozzak, és jó nekem a sz.rabb is, mert esetleg a másik megirigyli tőlem, amit az eszemmel megkerestem.
Na de visszatérve az eredeti kérdéshez: Van aki cikinek gondolja, ha teszterrel fújogatod magad. A kérdés az, hogy érdekel -e?
Egy sztori: Kollégákkal lementünk ebédelni. Elmentem még pisilni. Addig kollégáék mögé beállottak 10-en a sorba. Öltönyös ismerős a legnagyobb természetességgel odament hozzájuk "dumálni", 10 ember elé bepofátlankodva. Senkinek nem volt egy szava se, hogy ugyan már mit képzelsz. Én meg beállottam a sor végére, mert "mégsem illik", meg különben is mit számít az az 5 perc, amivel korábban sorra kerülnek. De nem mindig lesz ez így!
(Egy 27 éves feltörekvő értelmiségi, aki 250 ezret visz haza egy hónapban. Sőt lesz még arany Mercedesem is, meg Rolexem, de kib.szottul le fogom sz.rni, hogy a márkás reklámcélra kiállított parfümteszteremből hány embernek jut a bőrére is. - Most lehet irigykedni. :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!