Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A németek nagy része tényleg...

A németek nagy része tényleg olyan, mint a sztereotípiákban?

Figyelt kérdés

Mármint: imádom a német nyelvet, magát az országot, szerintem gyönyörű hely, és eléggé tökéletes (Magyarországhoz képest legalábbis :D).

De elrettentenek a sztereotípiák. Berlinbe készülök költözni, de eddig csak Bajorországban és Baden-Württembergben voltam. Ott nagyon kedves emberekkel találkoztam, rendesnek, stb. tűntek.

De mennyire igaz, hogy a németek mindig szigorúak, rendszeretőek, nem tudnak bulizni (bár akkor nem értem, hogy a világ vezető house dj-jei miért németek), munkamániások, stb.stb. szóval a szokásos dolgok...

vkinek valami tapasztalata?:)

2011. febr. 9. 11:22
 1/5 anonim ***** válasza:
A bajorok nagyon bunkók, én eddig nem találkoztam kedvessel:D De amúgy néhány igaz, néhány kevésbé. Bulini kegyetlenül tudnak:D Rendszeretőek az igaz, de persze ott is van szemetelés meg falfirkák, viszont jobb a közbiztonság. Persze jobban elkötelezettek a munka irán, mint mi, viszont jóval többet keresnek:D Sztem Berlin elég fura hely, rengeteg féle ember van ott, nem tetszett annyira. Nyugat-Németo.ban nagyképűbbek az emberek általában, keleten nem annyira. Viszont amit nagy általánosságban el lehet mondani róluk, hogy elég távolságtartóak, nem könnyen fejezik ki az érzelmeiket. Még kevésbe, mint a magyarok, pedig mi sem vagyunk olyanok mint pl az olaszok. De ezek is csak sztereotípiák:)
2011. febr. 9. 11:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Hát az igaz, hogy a németek annyira nem szoktak közeledni, viszont kisvárosokban, mindenki mindenkit ismer,és nagyon jóviszonyban vannak.

Rendszeretőek, és tényleg szívesen dolgoznak. Bulizni pedig, ihajj, hogy tudnak. A múltkor pénteken jöttem ki szombat hajnalra értem ide, és hajnali hatkor ment haza egy kisebb csoport..

Falfirka itt is van, a különbségannyi, hogy vagy szebb, vagy kulturáltabb, de azért itt is lehet találni olyat, mint otthon. Az utcák is tisztábbak, de nem olyan tiszta, mert azért találni a sínek mellett, és között szemetet.

Közbiztonság biztosan sokkal jobb, mert itt nyitva szokták hagyni a garázsajtót, a lakásajtót is, eltünni nem tűnik el semmi.. a biciklidet is lerakhatod a kapuban, ott lesz ha visszamész fél óra múlva. Persze volt már olyan, mesélte az anyuka, akinél vagyok, hogy ellopták a bicaját a posta elől, ezért ő mindig lelakatolja.

De összeségében nézve a németek kedvesek, csak eleinte nagyon tartozkodóak, sokkal jobb életkörülmények között élnek mint mi, és valamilyen szinten sokkal becsületesebbek.

szerintem

2011. febr. 9. 11:56
 3/5 A kérdező kommentje:
Mondjuk Berlinről azt hallottam, hogy ott sok a külföldi meg a fiatal, az nyilván befogadóbb hely akkor, nem?:)
2011. febr. 9. 12:11
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyan magasra értékeled a bulizni tudó nemzeteket, akkor költözz Jamaicára.

A németek "szokásos dolgait" pedig egytől-egyig csak értékelni lehet. Én ezekért a tulajdonságaikért szeretem a németeket, bár már ott is van sok akinek más az értékrendje.

2011. febr. 9. 13:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Berlin inkább pont hogy a "hippiségéről" híres, nem a klasszikus németekkel kapcsolatos sztereotípiákról.
2011. febr. 9. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!