Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért van az, hogy nem tudok...

Miért van az, hogy nem tudok megbocsátani SENKINEK? Magamat is beleértve.

Figyelt kérdés

Sok kérdést kiírtam már magamról, de gyakorlatilag ez az egy mondat összefoglalja az egész problémát a személyiségemmel.

Mi lesz így belőlem?

2011. jan. 24. 18:21
 1/4 anonim ***** válasza:
En is nehezen bocsatok meg magamnak es masoknak bizonyos esetekben. Igazabol ha magadnak nem tudsz megbocsatani konnyen, akkor masnak sem, mert ezek szerint neked nagyon fontos a fair banasmod, nem tudsz elmenni a hibak es igazsagtalansag mellett. Valoszinuleg ilyen alkat lehetsz. Talan az segit, ha arra gondolsz, hogy mindannyian emberek vagyunk es hibazunk, ez az elet resze es nincs ezzel baj. Sok rossz tortenik a vilagban, de az, hogy bosszankodunk ezen, csak nekunk rossz, tehat nem szabad!
2011. jan. 24. 18:24
 2/4 anonim ***** válasza:

Erre a választ senki sem tudja megmondani pontosan,csak egyvalaki,azaz;TE!

Mi nem ismerünk téged,az életed,a cselekedeteid,tehát annak a valószínűsége hogy pontost választ adunk,kb 10% lehet.

Egyedül csak te tudod eldönteni magadban,hogy erre a kérdésre vajon mi lehet a válasz?!Sokat bántottak?Neked sem bocsájtottak meg soha?Vagy esetleg csak egyszerűen nincs meg benned a megbocsájtás lehetősége?Tegyél fel magadban kérdéseket,és ha hagyod,ha akarod hogy választ kapj,bizony hogy megkapod!

Amúgy nem is annyira rossz dolog ez...Én pl semmiért nem tudok haragudni,MINDENÉRT megbocsájtok,ráadásul úgy,hogy még kérni sem kell.Ez nálam rögtönzésszerűen jön,nem tudok nem megbocsájtani!Ha tudnád mennyi károm lett ebből... :\

2011. jan. 24. 20:51
 3/4 anonim ***** válasza:
Az sem jobb, ha valaki nem tud megbocsatani, mert keseruseggel el. Nekem pl. volt egy sulyos autobalesetem, amit egy felelotlen vezeto okozott. Nem tudok neki megbocsatani, hiaba probalkozom...es magamnak artok ezzel, mert felemeszt. De nekem is volt olyan, hogy vkinek megbocsatottam, aztan ujra elkovette ugyanazt, de utana mar nem erdekelt. Talan jobb a kozombosseg, mint a megbocsatas. Vagy ahhoz meg kell bocsatani? Nem is tudom.
2011. jan. 24. 20:56
 4/4 anonim válasza:
Szia! Szerintem azért nem tudsz megbocsátani magadnak, mert nem állsz ki magadért. A gondolatmenetem a következő. (1.) Lemondani a bosszúról racionálisan belátható helyes döntés, ám (2.) a megbocsátásnak van egy érzelmi aspektusa is: a megbocsátás nem jelenti, hogy a vétkest egyúttal fel is oldozod a felelősség alól. Ha így cselekszel, nem fogsz tudni megbocsátani. Azaz a felelősséget - konfrontáció útján - oda kell helyezni, ahova való: a vétkes félre, és csak ezután tudsz megbocsátani érzelmileg. A feladat tehát az, hogy vállald a konfrontációt. sok sikert!
2012. szept. 4. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!