A 14. században létrejött Svájci Konföderáció etnikailag hasonlóan sokszínű volt, mint ma?
Figyelt kérdés
Kanada, A.E.Á., a szláv államok etnikai sokszínűségeinek az okaival tisztában vagyok, Svájc esetében nem találtam pontos információkat, csak utalásokat ezidáig. A római fennhatóság alatt álló terület már a harmadik századtól kezdve etnikailag megosztott lett, amikor germán alemannok, frankok és a burgundok, s különböző itáliai törzsek is betelepültek. Majd később nagy része frank, majd pedig Habsburg kézre került. A történelmi kirakósomból hiányzó darabokért, és azok részletezéséért lennék nagyon hálás a hozzáértő válaszolóknak :)2011. jan. 13. 10:42
1/2 A kérdező kommentje:
Tehát lényegében az etnikai sokszínűségének a történelmi előzményeire volnék kíváncsi, a folyamat kialakulására. Hasonlóan érdekelne még Belgium vagy egyéb említésre méltó, etnikailag megosztott államok "etnikai történelme" is.
2011. jan. 13. 10:49
2/2 anonim válasza:
Tudtommal ugyanolyan sokszínű volt, mint ma. sőt Val d'Anniviers-ben még hun származékok is éltek (és élnek ma is).
Törökök, indiaiak és egyéb bevándorlók, akik ma ott vannak, természetesen a 20. század előtt soha nem éltek viszont a területen.
Pontos információkat sztem a neten ne nagyon keress. Javaslom bármelyik egyetem honlapját, könyvtárát, ott vannak bibliográfiák amik a történelmi korszakokkal foglalkoznak (vagy szakdolgozatok), talán találsz valami pontosat ezzel kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!