A cigányok egy része miért hiszi magáról azt, hogy olasz? Szerintem semmi közük hozzájuk.
Figyelt kérdés
2010. dec. 25. 20:51
1/16 anonim válasza:
Erről még nem hallottam, de szerintem a cigányok 99%-a sem.
2/16 anonim válasza:
Nem hiszik, csak veled akarták elhitetni.
3/16 anonim válasza:
Első kettő még nem találkozott cigánnyal
valóban vannak köztük olyanok, akik ezt vették a fejükbe (erre lehet visszavezetni a rajoskodást is, ami mára teljesen eltért az eredeti jelentésétől)
5/16 anonim válasza:
Inkább a románok hiszik azt. De csak azért mert a spanyok és olasz nyelv hasonlít az övékhez, és könnyen megtnaulják.
6/16 anonim válasza:
Az oláh cogányok egy a románhoz hasonló nyekvet beszélnek. Maga a román nyelv pedig az indoeurópai nyelvcsalád itáliai ágán belül az újlatin nyelvekhez tartozik.
Tehát csak a nyelvet tekintve a romák egy bizonyos részének áttételesen/mandinerből van ilyen rokonsága -de nincs ilyen eredete.
(Rokon a nagybátyám felesége is, de csak a nagypapa az akitől származom is, tehát rokonság egy jóval lazább kapcsolat, mint az eredet)
7/16 anonim válasza:
Én 3x voltam Olaszországba, és tanúsíthatom, hogy van néhány, aki tényleg cigánynak néz ki. Persze nem viselkedik úgy, de a külsőségek alapján teljesen ugyanolyanok.
8/16 anonim válasza:
Azért, mert fönt van egy kép a májvipen, és rá van írva nagy arany betűkkel, hogy "OLASZ"...na de hogy nézne ki, ha az lenne ráírva, hogy "CIGÁNY"?
9/16 anonim válasza:
Azért, mert mostanában sokan rákattantak az úgymond maffiózó életstílusra, ill. csak szeretnének, mert abban merül ki, h fölvesznek egy napszemüveget, és csinálnak májvipre vmi képet, aminek a sarkában ott van, h maffiózók.....a maffia pedig ugye Olaszországban, pontosabban Szicíliában őshonos, gondolom így már érted ;)
10/16 anonim válasza:
Bazi nagy romalagziban volt valami ilyesmi, arra emlékszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!