Magyarországon miért nem a mikulás hozza az ajándékokat?
A nővéreméknél meg az angyalka hozza az ajándékot, sőt még a karácsonyfát is...
Amúgy 15:41-es érvei nem annyira helytállóak a zsidó gyerekeket illetően. Kezdjük ott, hogy a zsidó gyerekek a világon sehol nem karácsonyoznak, nekik ott van ehelyett a szintén "ajéndékhozó" hanuka, ami ráadásul 8 napos, ha jól tudom. Szóval az amcsik magasról tesznek a zsidó közösségre, ha a karácsonyról van szó. Legfeljebb a zsidók örülnek ennek az ünnepnek, mert több pénzt tudnak keresni ilyenkor :D, de ebből a szempontból aztán halál mindegy nekik, hogy ki hozza az ajándékot a gójoknak :P
Jézusról meg annyit, hogy az ő életének a lényege pont az volt, hogy soha nem akart kapni, csak attól volt boldog, ha adhatott. Tehát neki az az igazi ajándék a saját szülinapján (ami tényleg nem is 24-én volt valószínűleg), ha ajándékozhat.
Szerintem meg én nem fogom a gyerekemet azzal etetni, hogy a "JézusKA" hozza az ajándékot. Mert szerintem ez elég lekicsinylő és bugyuta egy Megváltó kifejezésére. Szerintem simán megfelel, hogy ilyenkor mindenki egy ajándékkal fejezi ki a másik iránt érzett szeretetét.
A Mikulás egy ettől különböző fogalom, annak az ajándékozásnak legalább van egy valós alapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!