Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Milyen lenne Karácsony ünnepe...

Milyen lenne Karácsony ünnepe ha Te megváltoztathatnád és megmondhatnád, hogy milyen legyen?

Figyelt kérdés
A Karácsony nevű ünnepen mit változtatnál ha megtehetnéd?
2010. dec. 8. 22:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
12%
nem az ajándékokról szólna :)
2010. dec. 8. 22:32
 2/19 anonim válasza:
81%
én azt nem szeretem a karácsonyba ,hogy már több ,mint egy hónappal kari előtt minden árúház fel van díszítve .ezzel én úgy vagyok ,hogy mire karácsony ,már nem olyan szép látvány ,mert úgymond megunja az ember.
2010. dec. 8. 22:37
 3/19 anonim ***** válasza:
75%
Igen, az engem is idegesít, h november eleje-közepe óta mindenhová karácsonyi giccset aggatnak, amerre megyek. Ennek az ünnepnek a meghitt, családi együttlétről kéne szólnia, és nem az idegeskedésről, h jajj, mit ajándékozzak, mit főzzek stb. Persze ez vmilyen szinten elkerülhetetlen, hiszen valljuk be, mindannyian ezt csináljuk, mert már így szoktuk meg.
2010. dec. 8. 22:40
 4/19 anonim ***** válasza:
34%
én bevezetném azt a verziót, hogy a Télapó hozza az ajándékokat, nem pedig a Jézuska.
2010. dec. 8. 22:48
 5/19 anonim ***** válasza:
27%
Én megszüntetném. Egy csomó felesleges idegbajtól, veszekedéstől, és pénzkidobástól kímélném meg magamat, és a drága családomat.
2010. dec. 8. 23:21
 6/19 anonim ***** válasza:
68%

1. Azok ne ünnepeljék, akik ott szidják és köpik le a vallást, ahol érik.

2. A karácsony ne arról szóljon, hogy már egy hónappal előre mindenhonnan azt szajkózzák, hogy ezt vedd meg ajándéknak meg azt vedd meg és ráveszik az embereket, hogy az egész decembert boltról boltra rohangálással töltse.

Egyet értek azzal, aki a korai "boltdíszítést" kifogásolja. Legyen a karácsony előtti héten egy nagy karácsonyi vásár, amire feldíszítik a boltokat, azt kész. De akkor se azzal reklámozzanak, hogy ezt vedd meg a szeretteidnek, mert ez az igazi ajándék, mert ez szerintem borzasztóan cinikus szemlélet.

3. Ne azért vásároljunk ajándékot egymásnak, hogy kapjon valamit az illető és ne csináljunk versenyt abból, hogy ki ad drágább ajándékot, hanem olyasmit vegyünk/adjunk, aminek a megajándékozott tényleg örül! Egy 1000 forintos apróság is sokkal boldogabbá teheti a megfelelő embert, mint egy 100.000 forintos csili-vili csúcstechnológiás akármi, amit az illető aztán nem is fog használni.

2010. dec. 8. 23:49
 7/19 anonim ***** válasza:
75%
Meghagynám olyannak, amilyen most. Szerintem pont úgy jó, ahogy van.
2010. dec. 9. 00:06
 8/19 anonim ***** válasza:

"1. Azok ne ünnepeljék, akik ott szidják és köpik le a vallást, ahol érik."

A karácsony nem csak a keresztények ünnepe, pogány elemeket is tartalmaz.

2010. dec. 9. 10:20
 9/19 anonim ***** válasza:
6%

Azok a pogány elemek később jöttek bele.

Karácsony Jézus születésének ünnepe.

első voltam

2010. dec. 9. 10:41
 10/19 anonim ***** válasza:
43%
Azok a pogány elemek már előtte is megvoltak.
2010. dec. 9. 11:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!