Miért mondják nagyon sokan az Apeh-et Apek-nek?
mert a magyar nyelvből az idők során kikopott a hangsúlyos "h" hang és a kimondásának képessége is
OFF: az apeh jelvénye a pacman (magyarul kisgömböc) nem csoda h olyan mohó... :)
Mert a magyar nyelvben tudomásom nincs h-ra végződő szó sem, így nehéz is kimondani egy szóvégi h-t. Amikor németet tanultam, akkor nekem is az Ich-ből sokszor I lett, mert a h-t alig lehetett hallani, vagy tól hangsúlyosan mondtam (kb. ikhh) .....viszont igazából a kettő között kellet vna lennie, de erre sohasem sikerült ráéreznem, mind1 a német nyelv kiejtésével már mindig hadilábon álltam, de ez már OFF...
Amúgy én nem szoktam "APEK"-nek mondani, inkább amolyan "APE"-nek .D
Én még nem hallottam k-val ejtve. Nem lehet, hogy ez is egyfajta tájszólás és csak bizonyos területeken használatos?
"Mert a magyar nyelvben tudomásom nincs h-ra végződő szó sem" Doh, meh, cseh, juh...(:
Miért és a BAH-csomópontot BAK-csomónak??? :)))
Ugyanaz.
Sokan nem tudják mit jelentenek azok a szavak amit használnak.
"Mert a magyar nyelvben tudomásom nincs h-ra végződő szó sem, így nehéz is kimondani egy szóvégi h-t."
Méh, düh, bolyh, doh. Mondjak még?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!