Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Tudtad? Nőknek nem illik...

Tudtad? Nőknek nem illik boldog új évet kívánniuk (legfeljebb majd az új évben, és annak sem az első napján), és újév napján nem illik elmenniük otthonról.

Figyelt kérdés
Mindez azért van, mert annak lesz szerencsés az új éve, akinek elsőként férfi kíván szerencsét, és annak, aki az ablakon kitekintve elsőként férfit pillant meg, plusz annak, akinek elsőként férfi lépi át a küszöbét.

2023. dec. 27. 18:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
#9 Helyi szóhasználat szerint. #8 vagyok, nem beszélek így, de akiktől ezt hallottam, azok így beszéltek. Ugyanez vonatkozik a gyerekekre és a lányokra.
2023. dec. 30. 13:44
 12/13 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hallottam már így máskor is. :)
2023. dec. 30. 13:46
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Régen a nép körében nem volt használatos a férfi és nő megnevezés. Még a nagyszüleim is úgy mondták, hogy ember meg asszony.

Meg ahogy fentebb írták, ha baba született valahol, akkor megkérdezték, hogy "gyerek-e vagy lyány?"

De gondolom, te is hallottál már olyasmit, hogy "bejött hozzánk ma egy ember". És akkor eszedbe se jutott rákérdezni, hogy ez az ember férfi volt vagy nő. Egyértelműnek vetted, hogy az ember az férfi.

2023. dec. 30. 14:48
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!