Halloween-kor fogsz készíteni töklámpást?
Nem, erre felé nem árulnak olyan tököt. (Pumpkin nincs csak squash, abból meg kaját csinálunk)
De csinálok sütőtökös sütit.
Engem nem érdekel hogy Amerikai szokás attól még én is faraghatok tököt ez mindenkinek a maga döntése hogy mit ünnepel!
én szeretem a Halloweent és kész
ha külföldön laknék biztos hogy a Hlloween lenne a kedvenc ünnepem :P
Anyatokat.... Oszinten... Honnan a francbol szeditek h amcsi??? Mert a betokosodott hulye paraszti agyatokkal csak bamultok elore....
Halloween valószínűleg a kelta kultúra őszre (november 1-jére) eső újév Samhain ünnepéből ered.
Amugy pedig igen. Kesziteni fogok sok tokot meg toklevest is csinalok. Meg meg cukrot is vettem a gyerekeknek akik jonnek. Mellesleg Skociaban elek.... Es nem sertesnek szantam, de bunkosagra csak ily modon lehet valaszolni.
Én akartam, de ma már a Tesco-ban nem kaptam Halloween tököt :S Persze így jár, aki az utolsó pillanatra hagy mindent. Na mindegy, tavaly csináltam, hát idén kimarad. Majd jövőre csinálok újra.
Amúgy engem is érdekelne, hogy egyesek miért hiszik azt, hogy 31-én van a halottak napja. Az még csak nem is november elsején van, hanem másodikán. Szóval:
október 31. --> Mindenszentek előestje (azaz angolul Halloween)
november 1. --> Mindenszentek
november 2. --> Halottak napja
Megsúgom, hogy a november 2. még csak nem is hivatalos ünnepnap. Mint ahogy az október 31. sem az, tehát kb. épp annyi létjogosultsága van a megtartásának/megünneplésének is. Aki tartja, az tartja, aki nem, az nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!