A szilveszteri csergetés csak Hajdúszoboszlón szokás?
Hát, szakszerű magyarázattal nem szolgálhatok, csak amit az évek során tapasztaltam: szilveszter estéjén lezárják a főutakat, kiözönlik az egész város, ostorokkal, dudákkal, kereplőkkel és egyéb zajkeltő eszközökkel gondoskodnak róla, hogy kiszakadjon a dobhártyád. :D Állítólag ez szimbolikusan azt jelenti, hogy a hangzavarral elűzik az óévet. Csillagszóró dobálása kötelező, csakúgy, mint a végén a tűzijáték, és a görögtűz.
Hát ilyen a csergetés évtizedek óta. :)
Hm... Én is szoboszlói vagyok : ) Nekem tetszik ez a csergetős dolog... : ) Tavaly kezdtem el Én is tüzijátékozni, meg petárdázni... tavaly még volt petárdám, most nem volt :D csak földön forgó szines izék, meg szines akármi ami felrepül magasra, meg ilyenek... : ) De a tegnap esti tüzijáték nagyon szép volt... Elég hosszú volt.. : )
Bocsi, h nem a kérdésre válaszoltam... :P
Nani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!