Van olyan aki még soha nem volt disznóvágáson?
Én már gyerekkoromban is mentem disznovágásra a szüleimmel a rokonokhoz.
Gyakori a városiaknál hogy soha nem jártak még disznóvágáson?
Falun születtem és éltem felnőtt koromig, talán 2x voltam disznóvágáson 4-6 éves korom körül. Ma már alig tart valaki disznót falun is, nem igazán éri meg.
Szerintem az emberek többsége vagy sosem járt disznóvágáson, vagy nagyon régen volt utoljára.
Ugy latszik sokan irtoznak attol hogy disznovagasra menjenek, pedig nem kell vegignezni a diszno halaltusajat, nem is neked kell leszurni :D
Ma mar nem tartanak otthon disznot az emberek, de van olyan aki nevel egyszerre tobbet is es elosulyban eladja. Szolsz egy hentesnek, elmentek az illetohoz aki arulja a disznokat, ott kivalasztod, leszurjak, lemerik neked es elviszik a hazadhoz, ahol pedig a hentesed feldolgozza es o hozza a kelleket is a munkahoz( nem kell megvenned semmit . Akik meg mennek "vendegsegbe" azok segitenek es csinal a gazda ebedet, esznek, isznak.
Sot ma mar olyat is csianlnak hogy nem tartanak disznovagast, csak egy csalad vesz egy disznot, elviteti a henteshez aki pedig viszi a kesz hustermeket de en most nem erre gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!