Miért díszítjük a karácsonyfát?
Férjem más vallású, ez lesz az első karácsonya. Igencsak meg voltam lőve, amikor hirtelen megkérdezte, hogy az oké, hogy szép, meg szokás, de végülis miért díszítjük fel a fenyőt? Hát szégyelltem, hogy nem tudtam rá válaszolni.
Neten nézegettem, olyat találtam, hogy a fenyő története valami bugyuta mesével magyarázva, olyat is, hogy mikor és hol kezdődött a karácsonyfaállítás szokása, de a miértre igazából még mindig nem kaptam választ.
Közületek ki tudná erre kapásból a választ?
Szia! Én azt a kérdést tettem fel, hogy Oké, hogy az ajándékot a Jézuska hozza, de ki diszíti a fát? Azt a választ kaptam, hogy a gyerekek, és minél szebb a fa annál több ajándékot hoz.
Ebből kiindulva a Jézuska tiszteletére díszítjük a fát.
Szerintem a lényeg azon van,hogy a fenyő örökzöld,és ezzel az örökkévalóságot fejezi ki,ami a születéssel kezdődik (Megváltó születése).
Én ezzel kapcsolom össze:)
Öhm.. Én nem tudom.. Csak azt, hogy mikor kislány voltam, akkor azt hittem, h a Jézuska varázsolja be a karácsonyfát a szobába az ajándékokkal együtt : ) Olyan jó volt hinni benne : )
Nani
Nem hazugságban szerettem élni, hanem boldogan és 'álomvilágban'. Ha belegondolsz, gyerekként sokkal jobb volt minden... Bár, kinek milyen gyerekkora volt... Én imádtam gyerek lenni... Szerettem, hogy hittem abban, hogy a Mikulás hozza az ajándékot, meg a Jézuska : ) Rengeteg pozitív emlékem van, attól függetlenül, hogy 'hazugságban' éltem... Ez egyébként nem teljesen hazugság... De nézőpont kérdése.
Sajnálom, hogy Te nem így gondolod...
Nani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!