Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Üdvözletem! Kérdésem: Van...

Üdvözletem! Kérdésem: Van értelme elkezdenem 18 évesen "élni az életet"? (értsd: kitombolni magamat)

Figyelt kérdés

Merthogy ez a része az életnek a legtöbb fiatal esetében jóval hamarabb következik be. Sőt: le is zárul akkora, amikor én mondjuk épphogy elkezdeném. Magamról most nem akarok elkezdeni kisregényt írni, azt már megtettem több másik kérdésben, ha valakit érdekel, vagy pontosabb tanácsadás miatt szüksége van rá, majd belinkelem őket. Ide most csak annyit írnék: egy későn fejlődő "tudós" alkat vagyok, mindennek a miértjét keresem, szeretek egyedül lenni, kimenni csak úgy spontán az erdőbe, szeretek feltalálni, tanulmányozni. A szórakozást a velem egykorúakkal eltérően más helyeken keresem, régebben madarászkodni jártam, újabban voltam egy-két koncerten és bulin, de ezeken a helyeken nem éreztem nagyon otthon magam. Viszont az a lényeg, hogy szeretnék ezen változtatni. A gond csak az, hogy elsősorban nem magam miatt, mert alapvetően tőlem ez az életforma távol áll, hanem két másik okból: 1. csajozás: sose volt barátnőm, se semmilyen kapcsolatom lánnyal (18 éves vagyok, most lehet röhögni). Ez a fő hajtóerő. Mivel értelmesebbnek tartom magam sok korombelinél (bocsánat a szerénytelenségemért, de mások is mondták rólam, és szerintem nincs abban semmi rossz, ha az ember tisztában van az értékeivel, amíg nem száll el), úgy érzem, lenne esélyem olyan lányoknál, akik komolyabb embereket keresnek, ebben a korombelieknél "visszamaradottab" fizikumom gátol, meg a tapasztalathiányom és szerintem az is, hogy nem járok szórakozni. A testemet fejlesztem, de alapvetően sok mindent nem tudok kezdeni a méreteimmel. Viszont tapasztalatot égetően kellene szereznem, ugyanis a jelenlegi nulla tapasztalatommal kételkedek benne, hogy lesz-e egyáltalán valaha barátnőm... s annak se örülnék túlságosan, ha egész életemben 1 vagy 2 kapcsolatot tudnék felmutatni. Valljuk be, ebben a korban kellene "kóstolgatni" a másik nemet.

A másik ok, hogy attól tartok, hogy a szórakozás meg a "hülyeségek" hiánya az agyamra fog menni és valami egészen fura személyiségtípust fog eredményezni. Vannak ilyen 20-as éveik végén, 30-as éveik elejéln járó "zavarodottak" akik akkor próbálják bepótolni a kamaszkori "ökörködéseket". Én nem akarok ilyenné válni. A gond az, hogy nem tudom, hogyan kezdjem. Nem könnyne illeszkedek be ugyanis semmilyen társaságba, valahogy félek megmutatni magamat, pedig tudom, hogy nagy lehetőségek vannak bennem.

Nos, mit gondolnak/gondoltok? (Kérem, olyanok válaszoljanak, akik már túlestek ezen a korszakon!)

2010. szept. 28. 13:28
 1/7 anonim ***** válasza:
Én ugyan ebben a cipőben járok, megspékelve azzal hogy egy lányba már 2 éve szerelmes vagyok, borderline-szindrómám van, és súlyos depresszióm.
2010. szept. 28. 13:34
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Persze! Paty All The Time!!!! :D
2010. szept. 28. 13:59
 3/7 lacikaaaaa válasza:
Hát nem estem túl ezen,de egyenlőre nem is bánom,gondolj csak arra hogy a régiek is megvoltak a tombolás nélkül.Az én barátommal kb ugyan ez volt a helyzet mikor megismerkedtünk,annyi különbséggel hogy nem görcsölt ezen és mivel nagyon jó a "beszélőkéje" így pillanatok alatt tud kapcsolatot teremteni.Amúgy meg csak a hülyék röhögnek ki azért mert nem volt még barátnőd,nyugi nem kell görcsölni.Ki fog alakulni,hozza magával az élet.Tedd azt amihez kedved van.Sok sikert :).
2010. szept. 28. 13:59
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"alapvetően tőlem ez az életforma távol áll"

ENNYI. Akkor ne erőltesd, mert annak nem lesz jó vége. És ha alapvetően távol áll tőled, akkor később se fogsz belecsavarodni. Ha TÉNYLEG kedved szottyan néha egy-egy koncerthez vagy ilyesmihez, akkor menj, de egyébként ne erőltesd - már csak azért se, mert hacsak nem metál- vagy valamilyen fennköltebb, művésziesebb koncertről van szó, akkor ott relatíve csekély az esélye, hogy normális és hozzád való lányt találj.

"sose volt barátnőm, se semmilyen kapcsolatom lánnyal (18 éves vagyok, most lehet röhögni)."

Nabumm. Nekem tudod, mikor volt életemben először barátnőm? 21 évesen, komám. De az AMILYEN volt, hát bőven megérte, tíz tinip*csáért se cseréltem volna el. :)

Ha valóban célszerűen szeretnél barátnőt keresni, akkor próbálkozz netes társkeresőkkel, pl. love.hu . Kifejezetten alkalmasak erre a célra, mivel eleve olyat kereshetsz, aki tényleg passzol is hozzád érdeklődési körben és személyiségben is. Ha pedig netán fenntartásaid vannak ezzel kapcsolatban, akkor olvasgass egy kicsit ( [link] ). :)

Sok sikert!

2010. szept. 28. 15:00
 5/7 anonim ***** válasza:
Mókás vagy... :) én 27 éves koromig nem jártam sehová, szolidan öltöztem, kifejezetten prűd voltam. Aztán egy barátnőm megismertette velem az élet másik oldalát, akkoriban picit túllőttem a célon: bulik, ecstasy, szexi ruhák, neccharisnya, műköröm, smink, éppen csak senkivel nem álltam szóba, mert szerelmes voltam valakibe, aki nem ebben az országban élt, de szabad akartam maradni, hátha egyszer felfigyel rám. Ez kb. 1,5-2 évig tartott, aztán amikor végre a nagy Ő észrevette, hogy minden változásom ellenére nem kurvultam el, felfogta, hogy mindez neki szól, neki akartam "jó nő" lenni, és miután összejöttünk már nem vonzottak a bulik, megtaláltam a középutat a külsőmmel kapcsolatban is, hogy szexi legyek, de nem közönséges, szóval azóta jól érzem magam a bőrömben, de kellett az a vadulással teli időszak is, nagyon tanulságos (és szórakoztató) volt. Nincs késő sem 18 évesen, sem semmikor, de csak ha úgy alakul, csak ha nem erőltetsz semmit, mert hiába döntöd el, hogy te most pedig igenis "pörögni" akarsz, ha csak ott vagy, de nem élvezed... És egy tanács: rengeteg ismerősöm lett akkoriban, főleg lányok, a fiúk hamar feladták, hiszen nem voltam kapható, de amint abbahagytam a bulizást, ezekből az emberekből egy sem maradt, ennyire tartalmasak a diszkókban köttetett barátságok...
2010. szept. 29. 01:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Az előttem szólók sok okosat írtak neked.

Vigyázz! Én ezt mondom neked, mert a fiatal tombolást könnyen túlzásba lehet vinni.

Én így veszítettem el az egyik középiskolai osztálytársamat.

Ha mégis "tombolni" támad kedved, hiszen valljuk be, fiatalon ez természetes, akkor irányítsd ezt a féktelenséget, energiát célirányosan. Ne az irányítson téged, mert az sose visz jóra.

Úgy értem ezt a célzott vadulást, hogy értelmes dologban éld ki magad, ne a link és elemien vad bulikon, ahol a saját "szórakoztatásod" a lényed, hanem pl. egy testhez álló sportban, vagy bármiben, ami fizikailag és szellemileg is kielégít.

A nők problémájára pedig kaptál előttem jó tanácsokat. Ezeket vagy megfogadod, vagy nem. De ez a legveszélyesebb terület, amit felhoztál - erre vigyázz a legjobban, mert ebbe szokás nagyon belebukni, mikor felkészületlenül belebonyolódsz egy olyan kapcsolatba, amibe nem kellett volna!

2010. szept. 30. 15:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Valamikor el kell kezdeni...ne aggódj ,nem mindenki egyforma...én is 22 évesen kezdtem.....
2010. szept. 30. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!