Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Idén megünnepled a Halloween-t?

Idén megünnepled a Halloween-t?

Figyelt kérdés
Én L/18 és már 4 éve csinálunk Október 31-ére tervezett Halloween Partikat, valahogy nagy szenvedélyünkké vált ez az egész, a tököket is magunk faragjuk és a dekorációt is mit csináljuk a bulira :) Te megünnepled a Halloweent? Ehhez hasonlóan ahogy pl. én is a barátaimmal, vagy ... ?
2010. szept. 24. 16:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%

Nem.

Ez amerikai ünnep, semmi közünk hozzá.

Nálunk Mindenszentek ünnepe és Halottak napja van.

Olyankor emlékezünk azokra, akiket szerettünk, de már meghaltak.

It's not party time.

2010. szept. 24. 16:43
 2/11 A kérdező kommentje:
Szivem. mindenszentek ünnepe November 1-én van. Halloween pedig nem amerikából ered. meglátszik mennyire butuska vagy :)
2010. szept. 24. 16:46
 3/11 anonim ***** válasza:

Akkor felteszek egy keresztkérdést: mikor van nálunk a Halottak napja?

(Tudom, hogy a Halloween kelta eredetű, de Észak-Amerikában tartják ünnepnek.)

2010. szept. 24. 17:34
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ilyenkor tényleg a szeretteinkkel illik lenni, temetőbe menni, és a halottjainkra emlékezni. Mivel sok vidéki rokonom van, egyik nap ide, másik nap oda megyünk. Még az üknagyapám sírjához is kijárok :) (egyébként nem csak halottak napján)

A halloween-t tényleg Amcsiban tartják ünnepnek, és szerintem nagy hülyeség, hiszen ott van nekünk a magyar farsangunk, amelyiknél ugyan úgy lehet beöltözni, bulizni, esetleg jelmezbálba menni, vagy jelmezes versenyt rendezni, játékokat...és persze emellett rengeteg főzési és egyéb hagyomány kötődik hozzá. Az sokkal szebb, és több értelme van:) Hülyeség az amcsikat majmolni, mikor nekünk is van hasonlónk :)

2010. szept. 24. 18:15
 5/11 anonim ***** válasza:
Én november elsején Samhain-t tartok - nem Halottak Napját -, amiből tulajdonképpen maga a Halloween is ered, bár a kettő nem ugyanaz és a Samhain nem is a buliról szól:)
2010. szept. 24. 18:32
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem.Nem vagyok én angolszász hogy ünnepeljek ilyen hülyeségeket.Nem érzem jónak hogy magyar kultúránk helyett ilyen szánalmas amcsi ünnepekkel foglalkozzunk.
2010. szept. 24. 23:07
 7/11 A kérdező kommentje:
Még egyszer elmondom szééép lassan :) a Halloween Október 31-én van, halottak napja pedig November 1-jén, November elsején emlékezünk szeretteinkre, legalábbis nálunk így van ^^ és nem érzitek, nem értitek mi is az a Halloween, a Halloween a borzongásról szól, a rémületről, ezen az estén minden ijesztő és rémületes ezért olyan hátborzongató és klassz is egyszerre.... nem csak amcsi szokás, higyjétek el sok magyar megfogja ünnepelni az ideit, és minél csak előbbre haladunk a korral annál jobban átivódik majd hozzánk is :))
2010. szept. 25. 11:54
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

XD dehogy fog átivódni :D szerencsére az értelmesebb átlag magyarnak (aki nincs elájulva az amerikai "hagyományoktól") több esze van, minthogy ilyen gagyi szokásokat átvegyen. tudod, a Valentin napot is gyökérségnek tartja a legtöbb ember, mert nem hazai szokás, semmi közünk hozzá.

mellesleg szerintem elég elb*zott dolog halottak napja előtt gagyi jelmezekbe öltözni, és egymást ijesztgetni cukrokért, de hát van akinek ez jön be:S. Mindenesetre szerencsére nálunk sosem lesz elfogadott, hogy minden házba becsöngettek a gázos kis jelmezecskéitekben és cukorkát követeltek, vagy becsavarjátok wc-papírral a házat:D

Mondom, ha valaki be akar öltözni, ott a farsang. Szép, magyar hagyomány :)

2010. szept. 25. 13:45
 9/11 anonim válasza:

Én meg tartom! Szerintem nagyon jó dolog már szeptember elején azon jár az agyam, hogy minek öltözek be

Én is a barátaimmal szoktam üneppelni meg az idős amerikai szomszédunkal.Én imádom az amerikai élet modot.

Te minek öltözől be?

2010. szept. 25. 18:49
 10/11 anonim ***** válasza:

Kicsit belezavarodtál te is az ünnepekbe:

a katolikus vallás szerint november 1-jén Mindenszentek ünnepe van, november 2-án pedig Halottak napja.

És igen: én is elég idétlennek tartom, hogy itt, Magyarországon a Mindenszentek előestéjén kretén jelmezekbe öltözve bulizzunk ...

2010. szept. 26. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!