Idén megünnepled a Halloween-t?
Nem.
Ez amerikai ünnep, semmi közünk hozzá.
Nálunk Mindenszentek ünnepe és Halottak napja van.
Olyankor emlékezünk azokra, akiket szerettünk, de már meghaltak.
It's not party time.
Akkor felteszek egy keresztkérdést: mikor van nálunk a Halottak napja?
(Tudom, hogy a Halloween kelta eredetű, de Észak-Amerikában tartják ünnepnek.)
Nem, ilyenkor tényleg a szeretteinkkel illik lenni, temetőbe menni, és a halottjainkra emlékezni. Mivel sok vidéki rokonom van, egyik nap ide, másik nap oda megyünk. Még az üknagyapám sírjához is kijárok :) (egyébként nem csak halottak napján)
A halloween-t tényleg Amcsiban tartják ünnepnek, és szerintem nagy hülyeség, hiszen ott van nekünk a magyar farsangunk, amelyiknél ugyan úgy lehet beöltözni, bulizni, esetleg jelmezbálba menni, vagy jelmezes versenyt rendezni, játékokat...és persze emellett rengeteg főzési és egyéb hagyomány kötődik hozzá. Az sokkal szebb, és több értelme van:) Hülyeség az amcsikat majmolni, mikor nekünk is van hasonlónk :)
XD dehogy fog átivódni :D szerencsére az értelmesebb átlag magyarnak (aki nincs elájulva az amerikai "hagyományoktól") több esze van, minthogy ilyen gagyi szokásokat átvegyen. tudod, a Valentin napot is gyökérségnek tartja a legtöbb ember, mert nem hazai szokás, semmi közünk hozzá.
mellesleg szerintem elég elb*zott dolog halottak napja előtt gagyi jelmezekbe öltözni, és egymást ijesztgetni cukrokért, de hát van akinek ez jön be:S. Mindenesetre szerencsére nálunk sosem lesz elfogadott, hogy minden házba becsöngettek a gázos kis jelmezecskéitekben és cukorkát követeltek, vagy becsavarjátok wc-papírral a házat:D
Mondom, ha valaki be akar öltözni, ott a farsang. Szép, magyar hagyomány :)
Én meg tartom! Szerintem nagyon jó dolog már szeptember elején azon jár az agyam, hogy minek öltözek be
Én is a barátaimmal szoktam üneppelni meg az idős amerikai szomszédunkal.Én imádom az amerikai élet modot.
Te minek öltözől be?
Kicsit belezavarodtál te is az ünnepekbe:
a katolikus vallás szerint november 1-jén Mindenszentek ünnepe van, november 2-án pedig Halottak napja.
És igen: én is elég idétlennek tartom, hogy itt, Magyarországon a Mindenszentek előestéjén kretén jelmezekbe öltözve bulizzunk ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!