Tényleg tévhit, hogy Németországban szinte mindenki beszél angolul?
Figyelt kérdés
azt hallottam, hogy utálják az angolokat, inkább tanulnak franciául vagy latinul, hisz megtehetik, a német egy világnyelv.2010. szept. 18. 18:10
11/14 A kérdező kommentje:
megsúgom nektek, hogy a 10 milliónál nagyobb beszélőnépességgel rendelkező nyelvek világnyelvek, így a magyar is. és mivel a németet anyanyelvi szinten 90-100 millió ember, s tanult nyelvként további 80 millió ember beszéli, így igencsak világnyelv szerintem. a 10. nyelv a rangsorban, a mandarin, a spanyol, az angol, a hindi, az arab, a bengáli, a portugál, az orosz és a japán előzi meg.
2010. szept. 19. 13:00
12/14 anonim válasza:
Siófokon dolgozom, és az a tapasztalat, hogy a 35 év alattiak 70%-a megszólal angolul ha kell, sőt mi több, ha nem érted angolul sem akkor elmondja franciául... de komolyan, ez főleg a fiatalokra érvényes, de rengetegszer tapasztalom, és ilyenkor igazán ciki ám, ha valaki egyikre sem tud válaszolni...
13/14 anonim válasza:
Én meg megsúgom neked, hogy a magyar midnen, csak nem világnyelv ;P
14/14 anonim válasza:
tegnapelőtt 13:00
Nemhogy a magyar nem világnnyelv, de még a mandarin meg a hindi sem az. Világnyelv az angol, valamint bizonyos mértékig a francia, és még kisebb mértékben a spanyol. Nem világnyelv az, amit csak egy helyen beszélnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!